« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Zašto je loše preskakati obroke

Svi će vam reći da obroke ne treba preskakati, no rijetko tko zna zašto je to zapravo loše, pa evo što se događa u tijelu u tim trenucima

Zašto je važno jesti redovito
Zašto je važno jesti redovito (Shutterstock)
Više o

obrok

,

preskakanje obroka

,

organizam

Preskakanje obroka često se primjenjuje kao svojevrsna dijeta, no stručnjaci tvrde da je to najgori način mršavljenja koji možete izabrati, jer nećete baš izgubiti kilograme, ali ćete zato poremetiti ravnotežu u tijelu.

Kad preskočite obrok, past će vam razina šećera u krvi što utječe na rad svih organa u tijelu, osjetit ćete iscrpljenost i umor, usporiti metabolizam i - izgaranje kalorija.

>> Zašto se ne smije preskakati obroke >>

U toj situaciji i mozak prelazi u posebno stanje smanjenog režima rada jer mu nedostaje energije, pa se vaše emotivne i intelektualne funkcije mijenjaju, postajete razdražljivi i brzo mijenjate raspoloženja. Uz sve to, slabi vam pamćenje i koncentracija i sve ćete raditi lošije i duže.

U slučaju da vam preskakanje obroka uđe u naviku, imat ćete trajnih problema s lošim metabolizmom, razine šećera u krvi će biti nestabilne, a što je najgore, tijelo će u potrazi za stalnim izvorom energije početi uzimati od mišića.

>> Kad je najbolje vrijeme za obroke >>

Sve u svemu, jedite redovito, tri do pet obroka dnevno i ako samo malo više pazite što jedete, problema s kilama neće biti.

17.11.2014. 11:23:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh