« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
NEMOGUĆE?

Kako se probuditi BEZ šalice kave

Jutarnja kava čini nam se kao idealan način buđenja, no zapravo je samo stvar u ritualu, jer kava između 8 i 9 ujutro nema velikog smisla

Treba li vam jutarnja kava?
Treba li vam jutarnja kava? (Shutterstock)
Više o

kava

,

vježbanje

,

buđenje

,

jutarnja kava

,

istezanje

Jutarnja kava vjerojatno je najomiljeniji napitak na ovim prostorima, a o blagodatima kave napisane su tisuće članaka i obavljeno stotine istraživanja koja su se složila da kava smanjuje rizik od depresije, dijabetesa i nekih vrsta raka.

No, ako ste među onima kojima to ne odgovara ili mislite da biste trebali smanjiti unos kofeina, evo par ideja za jutarnje buđenje koje su jednako učinkovite, a prikupile su ih kolege iz HuffPosta.

>> Zašto je jutarnja kava odličan izbor >>

Možete se, primjerice, istezati - lezite na leđa, stavite ruke ispod bokova i podignite prsa iznad ramena i polako istegnite glavu, nakon nekoliko ponavljanja bit ćete potpuno budni.

Kad ste se već izvukli iz kreveta - vježbajte. Da, zvuči grozno, no kako vježbanje oslobađa endorfine koji uzrokuju dobre osjećaje, već i sedam minuta laganog jutarnjeg vježbanja potpuno će vas razbuditi i učiniti da se osjećate sjajno.

>> Ne možete otvoriti oči bez jutarnje kave? U velikoj ste zabludi >>

Ako jutro nije tmurno, izađite na jutarnje sunce koje ima blagotvoran učinak na organizam. Kratka šetnja obližnjim parkom ili odlazak na posao pješice potpuno će vas razbuditi i popraviti vam raspoloženje. 

U slučaju da baš morate nešto popiti, odlučite se za jutarnji čaj - i on sadrži kofein u manjim količinama, a kako snižava krvni tlak i jača imunološki sustav, odličan je izbor za jutarnji napitak.

>> Zašto su kava i cigareta najgori doručak >>

Naravno, možete se i otuširati malo hladnijom vodom, no ako niste raspoloženi za takve eksperimente, već će i umivanje hladnom vodom biti dovoljno. Za kraj, pojedite jabuku - sadrži prirodne šećere i ugljikohidrate koji će uravnotežiti razinu šećera u krvi. Nasjeckajte je i ubacite u grčki jogurt, dodajte bananu i evo sjajnog obroka koji će vas zasititi i probuditi.

17.11.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh