« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Zašto je dobro piti zeleni čaj?

Zeleni čaj poznat je po cijelom nizu blagotvornih učinaka koje ima na naš organizam, pa vrijedi ponoviti o kojima se radi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (FreeDigitalPhotos)
Više o

metabolizam

,

glad

,

celulit

,

zeleni čaj

,

antioksidansi

Zeleni čaj jedan je od najsnažnijih prirodnih antioksidansa koji ima mnoge blagotvorne učinke na organizam, od ubrzavanja metabolizma i razgradnje masnih naslaga do smanjenje osjećaja glasi i prirodan je antioksidans koji regulira probavu, topi masne naslage i razbuđuje organizam. 

Stoga vrijedi podsjetiti kakve nam sve koristi donosi, pa možemo započeti s razbuđivanjem, što je inače uvijek zadatak kave. No, kako zeleni čaj sadrži i kofein, nije loše zamijeniti omiljeni crni napitak ovim zelenim, jer će vam uz razbuđivanje kontrolirati glad držeći pod kontrolom razinu inzulina u krvi.

>> Zeleni čaj snižava kolesterol >>

Osobe koje redovito konzumiraju zeleni čaj dnevno potroše i 6 posto više kalorija od onih koji ga ne piju, što je na godišnjoj razini vrlo respektabilna brojka. Kad se uz to pribroji njegov pozitivan učinak na razgradnju masnih naslaga, za što je zadužen katehin, zeleni čaj će umjesto vas raditi na vašoj liniji.

>> Mršavite uz zaslađeni zeleni čaj >>

Uz sve navedeno, zeleni čaj ima blagotvoran učinak na ljepotu - pojačavanje izlučivanja štetnih tvari vašu će kožu učiniti glatkom i lijepom, a ako ga kombinirate s ciljanim fizičkim aktivnostima, pomoći će vam u smanjenju naslaga celulita.

>> Najbolji zeleni čajevi >>

Dnevno možete popiti do šest šalica zelenog čaja, a ako ga kupite u listićima, vodite računa da ih ne stavljate u kipuću vodu koja će uništiti korisne sastojke ovog sjajnog napitka. 

19.11.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh