« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
KAZALIŠTE

Žar ptica u novoj sezoni slavi 40. rođendan

Gradsko kazalište Žar ptica aktualnu sezonu završava s čak 104 uživo odigrane predstave koje je pogledalo pet tisuća gledatelja, a novu sezonu 2021./22. kazalište najavljuje kao slavljeničku u povodu svojeg 40. rođendana

GK Žar ptica
GK Žar ptica (Arhiva)
Više o

kazalište

,

GK Žar ptica

"U svojoj dugoj povijesti od antičkog vremena do danas kazalište se suočavalo s mnogim izazovima, a ovaj je zasigurno jedan od najvećih", ističu iz Žar ptice.

"Što je kazalište bez publike? Što je kazalište za djecu bez djece ili škola bez učenika? Moderne tehnologije komunikacije su se pokazale kao korisna pomoć, ali nikako zamjena za neposredan kontakt glumca i publike, kao i nastavnika i učenika", dodaju.

Unatoč svemu, braneći opstojnost kazališta, kazalište Žar ptica u protekloj je sezoni postavilo četiri premijerna naslova, od kojih su dva išla u live streamu. Uživo su odigrane 104 predstave koje je pogledalo oko pet tisuća gledatelja, dok je 16 naslova i trodijelna radiodrama bilo dostupno u Online biblioteci.

Nova kazališna sezona bit će posvećena 40. obljetnici GK Žar ptica, a otvorit će je predstava o djetinjstvu hrabre talentirane djevojčice Fride Kahlo, koja se unatoč bolesti i nedaćama izborila za vlastite snove.

"Mala Frida" autorskog dvojca Anice Tomić i Jelene Kovačić premijerno će biti postavljena sredinom listopada.

Barun Münchausen za dobrodošlicu prvoškolcima

Nastavljajući višegodišnju tradiciju, na početku nove sezone Žar ptica će ponovno jednu predstavu pokloniti zagrebačkim prvoškolcima.

Prva predstava u nastavku sezone kojom tradicionalno to kazalište obilježava početak nove školske godine s novom generacijom učenika prvih razreda bit će "Pustolovine baruna Münchausena" redatelja Aleksandra Švabića, s kojom će glumac Marko Hergešić 5. rujna u 11 sati dočekati prvoškolce i njihove roditelje.

Besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni kazališta 1 sat prije početka predstave.

U nadi da će nova "slavljenička" sezona biti i istinski novi početak, Žar ptica zahvaljuje svojim malim gledateljima na vjernosti unatoč izazovnim okolnostima u sezoni koja je iza nas. "Više nego ikad, zahvalni smo za svaki vaš dolazak u kazalište i svaki vaš klik na online izvedbe, jer ste nam pomogli da ustrajemo, jednako kao što smo i mi željeli biti tu za vas", poručuju iz toga kazališta.

08.07.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh