« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
ZAPAMTITE!

Zanimljiv trik za omekšavanje ručnika

Ručnici nakon nekog vremena gube mekoću i sposobnost da upijaju vodu, a jedan od glavnih krivaca za to je deterdžent

I što kad se neće smekšati?
I što kad se neće smekšati? (Arhiva)
Više o

ručnici

,

omekšivač

O ručnicima ne marimo previše, osim ako ne dobijemo neki baš fora ili skupi ručnik - njega ćemo paziti i maziti, no i taj će nakon nekog vremena postati tvrd... i što sada?

Iako na bocama deterdženata uvijek pište koliko bi deterdženta treba dodati u perilicu tijekom pranja, često dodajemo i više nego što se preporučuje.

Tijekom određenog vremena, deterdžent i omekšivač omekšaju materijal od kojeg se rade ručnici pa se vlakna istroše zbog čega ručnik više nije mekan kao kad tek kupite i slabije upija vodu kada se želite osušiti nakon kupanja.

>> Što se NE dijeli s partnerom >>

No, uz jedan jednostavni trik možete vratiti u život stare ručnike. Tijekom pranja ručnika, perilicu postavite na najvišu moguću temperaturu. Umjesto deterdženta dodajte šalicu bijelog octa u perilicu. Tijekom ciklusa ispiranja dodajte i pola šalice sode bikarbone.

>> Ručnik za plažu koji filtrira vodu, pijesak i prašinu >>

Ocat će razbiti velike količine deterdženta koje su se nakupile, omekšat će ručnike i uklonit će neugodne mirise. Soda bikarbona će također pomoći u uklanjanju ostataka deterdženta i dodatno će omekšati ručnike

13.09.2021. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh