« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Što se NE dijeli s partnerom

S partnerom se ljubimo i mazimo, pa ponekad mislimo da možemo (i moramo) dijeliti baš sve - no, je li to prava istina ili neke stvari moramo ipak zadržati za sebe?

Ručnik ne treba dijeliti s partnerom
Ručnik ne treba dijeliti s partnerom (Arhiva)
Više o

partneri

,

dezodorans

,

četkica za zube

,

pinceta

,

ručnik

,

dijeljenje

,

britvica

,

spužvica za tuširanje

Muškarci ne bi trebali posuđivati naliv-pero i ženu, kaže stara narodna, no osim toga postoje još neke stvari koje ne smijemo dijeliti s partnerom, ma koliko bliski zapravo bili. Zašto? Zbog loših posljedica po zdravlje.

Za početak, britvica. Pri brijanju možete napraviti skoro nevidljive porezotine na koži i na britvici će ostati krv, vidjeli je vi ili ne, a to otvara prostor zarazi bradavicama, stafilokokom, gljivičnim, bakterijskim i virusnim infekcijama.

Četkica za zube je predmet koji se rijetko dijeli, no ni u nuždi to nije pametno. Na četkici se mogu zadržati sitni komadići hrane, a i virusi se na ovaj način vrlo učinkovito prenose s čovjeka na čovjeka.

Dezodorans u sticku - ako želite svoje bakterije prenijeti partneru, nema lakšeg načina od zajedničkog korištenja dezodoransa u sticku ili roll-onu koji dolaze u izravan kontakt s kožom.

Ručnike dijelimo bez razmišljanja, no ako malo bolje razmislite, bakterije i virusi bujaju kao ludi u vlažnom okolišu, tako da dijeljenje istog ručnika više ne izgleda kao tako pametna ideja.

Sve navedeno vrijedi i za spužvicu za tuširanje, pa vi odlučite kako ćete održavati osobnu higijenu ....

19.06.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh