« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
SAVJETI

Zamijenite ugljikohidrate ovim namirnicama i smršavite

Ako niste sigurni koje namirnice vam mogu pomoći da se osjećate bolje, donosimo vam popis namirnica

Neka vam riba bude na stolu što češće
Neka vam riba bude na stolu što češće (Shutterstock)
Više o

meso

,

riba

,

ugljikohidrati

Prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata ne samo da će vam pomoći da smršavite, već će vam i omogućiti da budete puni energije

Ako niste sigurni koje namirnice vam mogu pomoći da se osjećate bolje, donosimo vam popis namirnica:

Hrana za utjehu - umjesto špageta upotrijebite spiralno izrezane tikvice, dodajte žlicu pesta i piletinu s žara kako biste dobili puni obrok. Rižu zamijenite cvjetačom i slično.

Meso i riba - meso bez dodatnih konzervansa gotovo je bez ugljikohidrata, a osigurat će vašem organizmu bjelančevine. Na primjer, 90 grama purećih prsa sa žara ima oko 30 grama proteina, a losos iste veličine oko 20 grama proteina. Dok krta govedina sadrži oko 26 grama proteina.

Mliječni proizvodi s manje masnoća - razmislite o mliječnim proizvodima bez dodanog šećera, poput grčkog jogurta, koji ima samo 6 grama neto ugljikohidrata po obroku. Možete i konzumirati sireve: cheddar sir ima samo 1 gram neto ugljikohidrata. Mozzarela i parmezan također su odlični u prehrani s malo ugljikohidrata. Mlijeko ima više ugljikohidrata, oko 12 grama po šalici.

Svježe povrće - povrće bi trebalo biti osnova za gubitak kilograma i niskokalorične prehrane. Povrće puno vlakana izuzetno je lako probavljivo, a jako utječe na šećer u krvi i naziva se neto ugljikohidrati. Važno je konzumirati "dugu od povrća" - svaki dan odaberite povrće puno vlakana zelene, crvene, narančaste, žute, ljubičaste/plave i bijele boje. Na taj način sigurno ćete pojesti nekoliko porcija povrća i unijeti niz hranjivih sastojaka.

19.09.2019. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.09.2019. 09:21
    povrće zakon
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh