« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
VRIJEDI ZNATI

Zablude o zdravoj prehrani

Zdrava prehrana viri iz svakog medija, stiže na naslovnice i u udarne vijesti, no koliko je od toga istina, a koliko mit pročitajte u nastavku članka

Što je pogrešno u svakodnevnim savjetima
Što je pogrešno u svakodnevnim savjetima (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

celulit

,

mitovi

,

mali obroci

,

dijeta bez proteina

Zdrava prehrana definitivno je u modi, svakodnevno možete pročitati nove savjete kako na taj način poboljšati zdravlje i produžiti život (i kod nas, naravno), no u toj šumi podataka često se pronađu mitovi koji nas mogu odvesti u krivom smjeru.

Tako, primjerice, savjetuju da jedemo samo kad smo gladni, što baš i nije najbolji savjeti - jedino redovni obroci garantiraju pravilan rad metabolizma, a preskakanje obroka i čekanje da ogladnimo samo može dovesti do prejededanja.

>> Mitovi o zdravoj hrani koje treba razbiti >>

Važnost umjerenosti u jelu je velika, ali govoriti da svega treba jesti malo i da je to dobro za nas, jednostavno nije istina. Malo povrća ili voća sigurno je zdravo, no manja količina brze hrane i opet nije dobra.

>> Mitovi o masnoći i kolesterolu >>

Jedan od razloga koji ljude navode kad pokušaju opravdati činjenicu da se nezdravo hrane je nedostatak novca. Ne, zdrava prehrana nije skupa - samo u slučaju da kupujete u specijaliziranim trgovinama skupe proizvode, no malo truda na tržnici omogućit će vam zdravu prehranu za isti novac koji trošite sada.

>> Mitovi o vježbanju i zdravoj prehrani koje ste odavno trebali ignorirati >>

Za kraj, dvije zablude o dijetama koje treba razbiti - ne, dijeta neće ukloniti celulit, kao ni zdrava prehrana (može samo spriječiti stvaranje novog), a dijeta bez proteina neće vam osigurati vitku liniju (treba jesti sve skupine namirnica da biste bili zdravi)

13.12.2014. 17:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh