« Seks
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
DUH I TIJELO

Yogom do snažnijeg libida

Uz pomoć yoge se opuštamo, naše su misli slobodnije, ne razmišljamo o svakodnevnim problemima, pa smo odmah opušteniji i u seksu

(Shutterstock)
Više o

joga

,

seks

,

yoga

,

libido

Osim što opušta naš duh i tijelo, stručnjaci kažu da yoga pojačava i naš libido. Seks je spoj duše i tijela, a yoga može pojačati to iskustvo.

Stvar je u tome da se uz pomoć yoge opuštamo, naše misli su slobodne, ne razmišljamo o svakodnevnim problemima, pa je logično i da seks postaje opušteniji, te samim time više u njemu i uživamo.

Osim toga, ako nam je seksualni život opušteniji i bogatiji, i naša veza postaje zdravija i čvršća.

Dr. Prakash Kothari jedno je od najvažnijih indijskih imena kad se radi o seksualnoj medicini i seksualnom zdravlju. On čvrsto vjeruje u moć yoge u našem seksualnom životu.

''Seksualna dobrobit osobe je neodvojiva od njezine sveukupne vitalnosti'', kaže dr. Kothari za Times of India.

On između ostalog kaže kako yoga regulira i endokrini sustav koji pak proizvodi razne hormone ključne za optimalno seksualno funkcioniranje. No, yoga vježbe moraju se izvoditi pravilno, inače se možemo i ozlijediti. Yoga osim toga povećava dotok krvi u genitalije.

Stručnjaci ipak napominju da yoga ne djeluje kao lijek za sve seksualne nedostatke, ali je dobar dodatak. Smiruje um i tijelo, dodaje nešto na emocionalnoj, psihičkoj i fizičkoj razini.

Dakle, upišite tečaj yoge ili nabavite dobru knjigu ili DVD i budite spremni na opuštanje.

01.03.2010. 08:23:24
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    marko
    21.11.2010. 21:23
    ima li neka joga za smanjenje sex libida?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh