« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
KAZALIŠTE

X. Bobijevi dani smijeha

Iako ne u listopadu kao proteklih devet godina, Bobijevi dani, posvećeni velikom Histrionu i našem dragom prijatelju Josipu Bobiju Marottiju, će vas zabavljati u studenom ove godine.

Legenda
Legenda (Arhiva)
Više o

Bobijevi dani smijeha

,

X. Bobijevi dani smijeha

Na ovogodišnjim, desetim po redu, Bobijevim danima očekuje vas pregršt različitih komedija i sigurni smo da će svatko pronaći nešto po svom ukusu i uljepšati si ovu izazovnu godinu.

Na Festivalu ćete moći pogledati gostujuće komedije iz nekoliko zagrebačkih kazališta (ZGK KOMEDIJA, Teatar RUGANTINO, Dramsko kazalište GAVELLA, SK KEREMPUH i Teatar EXIT)  te iz drugih hrvatskih gradova (Gradsko kazalište POŽEGA, Glumačka družina KREATOR, Bjelovar, HNK u Varaždinu, Gradsko kazalište Virovitica, Gradsko kazalište JOZA IVAKIĆ, Vinkovci, HNK Zadar, KOTAR teatar, Delnice, i KEREKESH teatar, Varaždin).

X. Bobijeve dane smijeha svečano otvaramo 07. studenoga u 20 h premijerom predstave BILA JE TO ŠEVA Ephraima Kishona, u režiji Lee Anastazije Fleger, a zatvaramo 25. studenoga u 20 h svečanom dodjelom Bobijevih nagrada te reprizom iste predstave.

U predstavi BILA JE TO ŠEVA glume Hrvoje Klobučar, Vanda Winter i Zlatko Ožbolt.

Svi znaju za tragičnu, ali romantičnu priču o Romeu i Juliji - jednom od najpoznatijih ljubavnih parova u svjetskoj književnosti. Shakespeare, ostavljajući nam je, kasnije pa još i danas, generacije mladih, a i starih čitatelja uvodi  u prilike u kojima ljubavnici odlučuju slijediti svoja srca, umjesto pravila i očekivanja svojih obitelji. Prikazuje nam istinsku, intenzivnu, veliku mladenačku ljubav i tom tragedijom ostavlja u suzama sve romantične duše ovog svijeta.

EPHRAIM KISHON pet stoljeća kasnije piše komediju o Romeu i Juliji i zamišlja naš veliki ljubavni par nakon trideset godina braka?! Bi li i tada njihova ljubav bila onako intenzivna, čista, uzvišena i posebna kao i kod Shakespearea? Bi li njihovu svakodnevicu punu ljubavnih stihova i romantike promijenila njihova kći Lukrecija - tinejdžerka u najgoroj fazi puberteta? Kakav im je odnos s puncem i punicom, prastarom Julijinom dadiljom ili fratrom Lorenzom koji ih je vjenčao? A, sigurno nas zanima što bi tek na naše ostarjele ljubavnike rekao još stariji Shakespeare?!

Odgovore na sva ova, a i druga pitanja dobit ćete, ako  pogledate komediju s pjevanjem „Bila je to ševa".

Sve predstave se održavaju u 20h u Histrionskom domu (Ilica 90), osim predstava iz SK Kerempuh i Teatra Exit, koje će se održati u matičnim kazalištima.

RASPORED PREDSTAVA:

BILA JE TO ŠEVA - GD Histrion, Zagreb (nedjelja 07.11. u 20 h, Histrionski dom) - PREMIJERA i SVEČANO OTVARANJE X. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA

GUJA U NJEDRIMA - Gradsko kazalište Požega (ponedjeljak 08.11. u 20 h, Histrionski dom)

DESET PJESAMA KOJE SU OZNAČILE KRAJ MOG LJUBAVNOG ŽIVOTA - Glumačka družina KREATOR, Bjelovar (utorak 09.11. u 20 h, Histrionski dom)

MATIAŠ GRABANCIJAŠ DIJAK - HNK u Varaždinu (srijeda 10.11. u 20 h, Histrionski dom)

MANDRAGOLA - ZGK KOMEDIJA, Zagreb (četvrtak 11.11. u 20 h, Histrionski dom)

ŠKRTAC - SK KEREMPUH, Zagreb (petak 12.11. u 20 h, izvedba u SK KEREMPUHU)

STOKA SITNOG ZUBA - GD HISTRION, Zagreb (subota 13.11. u 20 h, Histrionski dom)

UVIJEK ĆE NAM OSTATI LJUBAV - Teatar RUGANTINO, Zagreb (nedjelja, 14.11. u 20 h, Histrionski dom)

GOSPOĐINA MAJKA JE PREMINULA - GRADSKO KAZALIŠTE Virovitica (ponedjeljak, 15.11. u 20 h, Histrionski dom)

VIĐENJE ISUSA KRISTA U KASARNI V.P. 2507 - Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci (utorak, 16.11. u 20 h, Histrionski dom)

ZAGREB 2020 - Dramsko kazalište GAVELLA, Zagreb (srijeda, 17.11. u 20 h, Histrionski dom)

FEŠTA - Teatar Exit, Zagreb (petak, 19.11. u 20 h, izvedba u Teatru Exit)

A DI SMO SAD, MOJA STOŠE - HNK Zadar (petak, 19.11. u 20 h, Histrionski dom)

DOBRO DOŠAO U KLUB - KOTAR teatar, Delnice (subota, 20.11. u 20 h, Histrionski dom)

NA PAROVE RAZBROJ S' - GD HISTRION, Zagreb (nedjelja, 21.11. u 20 h, Histrionski dom)

IMOVINA - KEREKESH Teatar, Varaždin (utorak, 23.11. u 20 h, Histrionski dom)

BILA JE TO ŠEVA - GD Histrion, Zagreb (četvrtak 25.11. u 20 h, Histrionski dom) - SVEČANA DODJELA NAGRADA X. BOBIJEVIH DANA SMIJEHA

25.10.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh