« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
ZAPAMTITE

Vrijeme obroka utječe na gubitak kilograma

Ako se držite dijete, a suvišni kilogrami i dalje se ne tope, možda morate obratiti pažnju na vrijeme konzumiranja hrane

Nije važno samo što jedete, već i kada!
Nije važno samo što jedete, već i kada! (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

vrijeme obroka

Dijeta je obično usmjerena na vrste hrane koje smijete jesti ili ne, kao i na kalorije, no rijetko se govori o vremenu obroka koje je, prema stručnjacima, jednako važno kao i tjelesna aktivnost.

Naime, ako se držite dijete, a suvišni kilogrami i dalje se ne tope, možda morate obratiti pažnju na vrijeme konzumiranja hrane. 

Prema portalu PopSugar, doručak nikada i nipošto ne biste trebali izbjegavati. I to biste za doručak trebali pojesti 25 posto dnevne količine hrane, najbolje pola sata nakn što se probudite.

Užina bi se trebala jesti dva ili tri sata nakon doručka s ciljem da zadržite razinu šećera u krvi optimalnom cijeli dan. Tada biste trebali konzumirati nešto lagano poput voća.

Ručak je idelno planirati dva do tri sata nakon užine i paziti da to bude vaš najveći obrok tijekom dana koji će sadržavati oko 40 posto kalorija koje ćete pojesti taj dan. 

Tri sata nakon ručka marendajte nešto sitno - do 150 kalorija. 

Večera mora biti minimalno dva sata udaljena od vašeg odlaska na počinak. Večera je slična doručku i ne bi smjela biti 'teža' od 25 posto dnavno konzumiranih kalorija

05.10.2016. 09:02:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh