« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
SAVJETI :)

Voće koje ne bi smjelo biti u hladnjaku

Ako mislite da će sve namirnice trajati duže i biti svježe ako ih čuvate u hladnjaku, trebali biste znati da to baš i nije tako. To se posebno odnosi na neke vrste voća

Što NE smije u hladnjak
Što NE smije u hladnjak (Arhiva)
Više o

hladnjak

,

voće

,

namirnice

 

Banane - stručnjaci kažu da nezrele banane puno bolje sazrijevaju na radnoj ploči. Njihovo hlađenje zapravo može usporiti cijeli proces. Također, zrele banane ne biste trebali držati u hladnjaku jer hladno i mračno okruženje unutar njega može ubrzati proces truljenja.

Breskve - slična stvar kao i kod trešanja. Breskve su također osjetljive na temperaturu upravo zbog velikih koštica.

Jabuke - jabuke ne biste trebali hladiti u hladnjaku zbog drugih svježih proizvoda. Na niskim temperaturama jabuke ispuštaju određenu vrstu plina koji može ubrzati sazrijevanje voća i povrća u blizini.

Jagode i borovnice - jagode imaju vrlo kratak rok trajanja i zato je dobro da ih konzumirate što prije. Hladiti ih danima u hladnjaku trebali biste izbjegavati ako želite iskoristiti sve antioksidanse koje ovo voće sadrži. Isto vrijedi i za borovnice. Najbolje ih je konzumirati svježe. Naravno, sasvim je druga priča sa smrznutim borovnicama.

Lubenica - lubenica je pravo osvježenje i slastica kad je dobro ohlađena. No, lubenicu koja nije narezana ne biste trebali držati u hladnjaku jer to može uništiti antioksidanse koje sadrži. Tek nakon što narežete lubenicu na komade, možete je čuvati u hladnjaku.

Naranče i limun - ako naranču držite u hladnjaku, ona će izgubiti onaj svoj karakteristični okus, piše Healthybuilderz. Slično vrijedi i za limun. Puno bolje je držati agrume na radnoj ploči

Nektarine - nektatine ne biste trebali čuvati u hladnjaku jer mogu biti lošeg okusa zbog koštice osjetljive na temperaturu. Općenito, voće koje sadrži koštice ne biste trebali držati u hladnjaku.

Trešnje - u svakom komadu trešnje nalazi se velika koštica koja može apsorbirati hladnu temperaturu u hladnjaku. Zbog toga trešnje mogu biti oštećene hladnoćom iznutra, pa mogu biti čudnog okusa. Ako volite jesti hladne trešnje, ostavite ih da sazriju prvo na radnoj ploči, a zatim ih stavite u hladnjak na nekoliko minuta.

05.05.2022. 14:48:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.05.2022. 21:38
    Za banane tocno;)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh