Voće koje ne bi smjelo biti u hladnjaku
Ako mislite da će sve namirnice trajati duže i biti svježe ako ih čuvate u hladnjaku, trebali biste znati da to baš i nije tako. To se posebno odnosi na neke vrste voća
Banane - stručnjaci kažu da nezrele banane puno bolje sazrijevaju na radnoj ploči. Njihovo hlađenje zapravo može usporiti cijeli proces. Također, zrele banane ne biste trebali držati u hladnjaku jer hladno i mračno okruženje unutar njega može ubrzati proces truljenja.
Breskve - slična stvar kao i kod trešanja. Breskve su također osjetljive na temperaturu upravo zbog velikih koštica.
Jabuke - jabuke ne biste trebali hladiti u hladnjaku zbog drugih svježih proizvoda. Na niskim temperaturama jabuke ispuštaju određenu vrstu plina koji može ubrzati sazrijevanje voća i povrća u blizini.
Jagode i borovnice - jagode imaju vrlo kratak rok trajanja i zato je dobro da ih konzumirate što prije. Hladiti ih danima u hladnjaku trebali biste izbjegavati ako želite iskoristiti sve antioksidanse koje ovo voće sadrži. Isto vrijedi i za borovnice. Najbolje ih je konzumirati svježe. Naravno, sasvim je druga priča sa smrznutim borovnicama.
Lubenica - lubenica je pravo osvježenje i slastica kad je dobro ohlađena. No, lubenicu koja nije narezana ne biste trebali držati u hladnjaku jer to može uništiti antioksidanse koje sadrži. Tek nakon što narežete lubenicu na komade, možete je čuvati u hladnjaku.
Naranče i limun - ako naranču držite u hladnjaku, ona će izgubiti onaj svoj karakteristični okus, piše Healthybuilderz. Slično vrijedi i za limun. Puno bolje je držati agrume na radnoj ploči
Nektarine - nektatine ne biste trebali čuvati u hladnjaku jer mogu biti lošeg okusa zbog koštice osjetljive na temperaturu. Općenito, voće koje sadrži koštice ne biste trebali držati u hladnjaku.
Trešnje - u svakom komadu trešnje nalazi se velika koštica koja može apsorbirati hladnu temperaturu u hladnjaku. Zbog toga trešnje mogu biti oštećene hladnoćom iznutra, pa mogu biti čudnog okusa. Ako volite jesti hladne trešnje, ostavite ih da sazriju prvo na radnoj ploči, a zatim ih stavite u hladnjak na nekoliko minuta.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar