« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
BLAGODATI PRIRODE

Voće i povrće smiruje i osnažuje mlade ljude

Još jedno u nizu istraživanja koje jasno pokazuje da vrijedi uložiti trud u prehranu djece bogatu voćem i povrćem

Dovoljno je sedam malih obroka
Dovoljno je sedam malih obroka (Shutterstock)
Više o

energija

,

vitamini

,

voće

,

povrće

,

minerali

Nutricionisti uvijek kažu da već i jedna jabuka dnevno pomaže zdravlju, a najnovije je istraživanje pokazalo da jednak učinak ima i na stanje uma, i to naročito kod djece i mladih.

U istraživanju su ispitanici podijeljeni u dvije grupe, od kojih je jedna imala jelovnik bogat voćem i povrćem, dok je druga jela brzu hranu i ostale nezdrave kombinacije.

Na kraju ispitivanja rezultati su jasno prevagnuli u korist prehrane bogate voćem i povrćem, jer su djeca i mladi u toj grupi bili sretniji, smireniji i puni energije.

Analiza rezultata pokazala je da bi trebalo jesti sedam do osam porcija voća i povrća dnevno kako bi se blagotvorni učinci pokazali, a ono što je najbolje u svemu jest činjenica da voće i povrće ima takav učinak već drugi dan nakon konzumacije.

Stoga, ako imate u kući mrzovoljno i nervozno dijete, ne pripisujte to samo školi, nego i onome što je svaki dan na tanjuru. Ponudite sedam do osam puta dnevno porciju voća ili povrća koja ne treba biti veća od pola šalice i rezultati će stići već sljedeći dan.

24.01.2013. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh