« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
UTEGNITE SE

Vježbe za ravan trbuh - koje nisu trbušnjaci

Klasični trbušnjaci nisu najbolje moguće vježbe za postizanje ravnog trbuha jer aktiviraju samo jednu od brojnih grupa trbušnih mišića

Bez muke nema ravnog trbuha
Bez muke nema ravnog trbuha (DeviantArt)
Više o

trbušnjaci

,

sklekovi

,

ravan trbuh

,

vježbe za ravan trbuh

Vježbe za ravan trbuh obično doživljavamo kao beskrajan niz trbušnjaka, i upravo iz tog razloga najveći broj ljudi odustaje od toga misleći kako to neće moći napraviti u dovoljnim količinama za vidljive rezultate.

No, situacija je sasvim drugačija, kažu stručnjaci za fitness koji tvrde da klasični trbušnjaci zapravo nisu najučinkovitije vježbe za ravan trbuh jer oni ne aktiviraju dovoljno grupa trbušnih mišića.

To se naročito odnosi na ljude koji su prikupili malo više sala na trbuhu, jer ako želimo ravan trbuh, prvo moramo to salo istopiti da bismo se mogli baciti na posao kako treba. Zato treba početi raditi vježbe koje ciljaju abdominalne mišiće s više strana, najbolje tri do četiri puta tjedno.

Za početak, skokovi iz čučnja: stanite s razmaknutim stopalima, spustite se u duboki čučanj i skočite što više možete. Ponovite ovo petnaest puta, pa nakon minute pauze još jednom. 

Nakon toga idu posebni sklekovi: zauzmite položaj za sklek, tijelo mora biti podignuto i u ravnoj liniji i tako ostanite pola minute do minutu. Ponovite vježbu nekoliko puta.

Ako budete uporni, već nakon mjesec dana vidjet će se prvi rezultati koji će vas ohrabriti da nastavite. 

11.07.2014. 18:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh