« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ZNOJEM DO AKCIJE

Vježbanjem do boljeg seksualnog života

Ne samo da svakodnevno vježbanje pozitivno utječe na vašu liniju i samopouzdanje nego može i poboljšati vaš seksualni život

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

tjelovježba

,

seks

,

vježbanje

,

seksualni život

,

muškarci i žene

,

kondicija

Ako želite pojačati strast u spavaćoj sobi ne morate posezati za kompliciranim metodama, rješenje može biti jednostavno kao vezanje tenisica jer, na kraju krajeva, vježbanjem održavate kondiciju koja vam može pomoći da pojačate svoj seksualni život.

"Fizička kondicija apsolutno utječe na intenzivnost i kvalitetu seksa, a sam spolni odnos je jedna vrsta vježbanja", kaže dr. Sara Nasserzadeh, koautorica knjige The Orgasm Answer Guide.

Brojna istraživanja pokazala su da vježbanje potiče lučenje testosterona, jača cirkulaciju u "strateškim" dijelovima tijela te može intenzivirati orgazme, a mi vam donosimo na koji naći prolijevanje znoja utječe na ljudski seksualni život.

Jača se protok krvi - Kao što smo već gore naveli, vježbanje popravlja cirkulaciju tako što održava zdravlje krvnih žila. Zdrave i fleksibilne žile znače jači protok krvi u spolne organe, a to za muškarce znači čvršća erekcija. No nemaju samo momci korist od vježbanja. Naime, istraživanje Sveučilišta Texas pokazalo je da su djevojke koje su gledale pornografiju 169 posto "napaljenije" nakon vježbanja nego kada nisu prolile ni kapljicu znoja.

Povećava se količina testosterona - Dizanje utega može muškarcima pojačati lučenje spolnog hormona, a koncentracija testosterona ostaje na vrhuncu 48 sati nakon vježbanja. U pravilu, održavanje linije može spriječiti smanjivanje testosterona u organizmu, a time i smanjivanje seksualne požude. Britanski znanstvenici tvrde kako je opseg struka veći od 104 centimetra pouzdaniji pokazatelj manjka testosterona nego ukupna tjelesna težina.

Postajete pouzdaniji - Ako slučajno patite od erektilne disfunkcije, prije nego što posegnete za Viagrom pokušajte problem ukloniti vježbanjem. Naime, veliko istraživanje Sveučilišta Harvard, na uzorku od 31 tisuće muškaraca, pokazalo je da momci koji svakodnevno vježbaju od 20 do 30 minuta imaju 30 posto manje problema s erekcijom nego ispitanici koji svoje slobodno vrijeme provode pred televizorom. Inače neaktivni muškarci  koji su sudjelovali u studiji Sveučilišta Kalifornija prijavili su nakon devetomjesečnog odlaska u teretanu da imaju više spolnih odnosa te da im je seksualni život pouzdaniji i kvalitetniji.

Popravlja izdržljivost - Prosto rečeno, što su muškarci u boljoj formi to mogu duže izdržati u krevetu.

Bolja fleksibilnost - Iako je za isprobavanje novih poza potrebna mašta uspjeh vratolomija ovisi o gipkosti tijela. Ako niste dovoljno fleksibilni i pokušavate poze iz Kama Sutre postoji velika mogućnost da istegnete neki mišić, a to ne bi bilo baš zgodno za vrijeme seksa, zar ne? Najbolje vježbe za gipkost su pilates i joga.

Pomaže vam da dođete u raspoloženje - Svakodnevne brige, bilo da se radi o poslu, financijama ili djeci, mogu poremetiti vaš seksualni život. Pošto emocije kod žena igraju ključnu ulogu za dolaženje u raspoloženje za seks, razmišljanje o svakodnevnim brigama mogu smanjiti njihovo uživanje u spolnom odnosu. Srećom vježbanje može pomoći da naučite kako su koncentraciju usmjerite na samo jedan trenutku, te da se potpuno prepustite svim čarima romantičnog valjanja ispod plahti.

13.02.2012. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh