« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
LIFE SPRINTS

Kraće vježbanje za bolji učinak

Ovakav način vježbanja spalit će tri puta više masnoća u vašem tijelu

Life sprints je zakon za gubljenje masnog tkiva
Life sprints je zakon za gubljenje masnog tkiva (Getty Images)
Više o

vježbanje

,

Life sprints

,

vježbe za mršavljenje

,

lako mršavljenje

,

najbolje vježbe

,

aerobni trening

Svakome tko je nezadovoljan rezultatima iscrpljujućeg vježbanja u teretani sigurno će se svidjeti rezultati istraživanja Stevea Boutchera sa sveučilišta u New South Wallesu u Australiji.

Proučavao je 45 žena kroz 15 tjedana i otkrio da je skupina koja je vježbala popularni Life-Sprints, australski program mršavljenja, izgubila tri puta više masnog tkiva od skupine koja je dvostruko duže, 40 minuta, vježbala aerobik.

Life-Sprints je set vježbi koje Australke jednostavno obožavaju: traju samo 20 minuta i baziraju se na usporavanju svakih 8 sekundi i učinkovitije su od aerobika. No, da ne bi bilo zabune, ne radi se o šetnjici parkom. Sustav uključuje osmosekundne sprinteve koje slijedi lagana vožnja na sobnom biciklu u trajanju od 12 sekundi, i radi se tri puta tjedno.

Boutcher je sam dizajnirao ovaj program mršavljenja, niti ne sanjajući da će postati tako popularan, a za očekivati je da će nepobitni podaci iz istraživanja prošiti sustav po cijelom svijetu. Boutcherovo objašnjenje ovakve uspješnosti sustava je sljedeće: vježbe pomažu u otpuštanju catecholamina (adrenalinsko/neradrenaliski spoj) u krv, što dovodi to izgaranja masnoća.

Sprintanje izgleda izgara masnoće u mišićima, koje se zatim nadopunjuju masnoćama koje se nalaze u potkožnom tkivu nakon što vježba prestane i tako u krug. Još jedna od prednosti programa je vremenska učinkovitost - u samo 45 minuta možete se zagrijati, odvježbati, ohladiti se, otuširati i otići kući nešto lakši. (metro portal)

11.02.2012. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh