« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
POSTIZANJE SAVRŠENE FIGURE

Vježbajte i izgledajte poput Spartaka

Bili debeli ili mršavi uz malo truda, muke i odricanja možete imati tijelo rimskog gladijatora

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

vitka linija

,

mišići

,

savršeno tijelo

Kada se australski glumac Liam McIntyre pojavio na audiciji za ulogu gladijatora Spartaka u tv-seriji Spartacus: Vengeance nije mogao biti u slabijoj fizičkoj formi. Naime, upravo je završio snimanje filma Frozen Moments u kojemu je zbog uloge čovjeka koji se probudio iz dugogodišnje kome morao postati "kost i koža".

Pošto je McIntyre solidan glumac produkcijska kuća Starz stavila ga je na sami vrh liste, no imali su samo jedan zahtjev - kada snimanje počne mora izgledati kao nemilosrdni borac i prekaljeni ratnik.

"To je bila kombinacija mentalnog i fizičkog truda. Tijelo je sposobno da učini nevjerojatne stvari sve dok ga um podržava", rekao je McIntyre nakon što je postigao građu koja je dostojna velikog Spartaka.

Otkrivamo vam tajne McIntyrovog uspjeha koje će vam pomoći da u ključnom trenutku, bilo da je riječ o šetanju po plaži, godišnjici mature ili prvom spoju, pucate od samopouzdanja zbog svoje atletske građe.

Kreirajte dijabolički plan koji ne može propasti

McIntyre je želio imati tijelo poput Hugha Jackmana u filmu X-Men: Origins. Postizanje tog cilja je samo po sebi vrlo zahtjevno, a u McIntyrovom slučaju gotovo nemoguće zbog 13-satnog radnog dana. No unatoč svemu australski glumac je uspio, a njegov savjet je: "Nemojte propustiti niti jedan trening!".

Kako to postići: Usredotočite se na sredstvo, a ne na cilj. Studija sveučilišta Iowa pokazala je da se ljudi lakše drže nekog programa za skidanje kilograma ako se koncentriraju na specifične pokrete, a ne na željene rezultate.

Mjerite svoj uspjeh

Prije snimanja Spartacusa McIntyre nije nikada stupio nogom u neku teretanu ili fitness centar, no sada je morao dolaziti na intenzivne treninge četiri puta tjedno i to mjesecima.

"Kada pogledam fotografije sebe sa početka programa uvijek mi prođe kroz glavu: Bože koliko sam kilograma uzgubio zbog filma Frozen Moments", kaže McIntyre.

Fotografije su odličan podsjetnik jer se nevjerojatne promjene ne događaju preko noći, no događaju se s vremenom.

Kako to postići: Pošto promjene u ogledalu nećete zamijetiti odmah fokusirajte se na ono što se može mjeriti, a to su vaše performanse. Nakon svakog treninga možete postići više, trčati duže, podići veću težinu ili napraviti više serija. Kako brojevi napreduju tako i vaše tijelo napreduje.

Pazite što jedete

Ako ne jedete pravu hranu možete dizati utege od jutra do sutra, ali nećete postići željenu građu. Ključni sastojak svake prehrane su bjelančevine (proteini) koje pomažu u izgradnji i regeneraciji mišića.

Kako to postići: Ustvari imate dva izbora ili uzimati proteinske nadomjeske ili jesti hranu bogatu bjelančevinama. Ako ste odabrali prirodne namirnice onda vam prehrana mora sadržavati quinou, bademe, posni sir, kamenice, čokoladno mlijeko, nemasnu govedinu, soju, jaja, piletinu i puretinu, grah te ribe.

Pronađite partnera

Radu u grupi ima brojne prednosti. Netko uvijek pazi da pravilno izvodite vježbe, suparništvo vas tjera da radite više i jače, a kada vam se više jednostavno ne da znojiti partner je tu da vas motivira.

Kako to postići: Pronađite prijatelja ili prijateljicu koja dijeli iste ciljeve ili se priključite nekom grupnom programu u teretani.

01.05.2012. 12:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh