« Kazalište
objavljeno prije 11 godina
MALA SCENA

Vitomira Lončar traži ostavke i odgovornost

Sustavno šikaniranje Male scene od strane Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport prevršilo je svaku mjeru

Maloj sceni su sredstva smanjena preko 70 posto u tri godine
Maloj sceni su sredstva smanjena preko 70 posto u tri godine (Arhiva)
Više o

Mala scena

,

obaveze

,

Vitomira Lončar

,

Gradski ured za kulturu

Kazalište Mala scena najstarije je domaće privatno kazalište za djecu i mlade, a po svim pokazateljima i najuspješnije - kako po broju izvedbi, tako i  po broju domaćih i međunarodnih nagrada te gostovanja.

Tome uprkos, Grad Zagreb već više od godinu dana odbija kazalištu isplatiti dio sredstava odobrenih Javnim potrebama u kulturi, uprkos i činjenici da je Mala scena ispunila sve ugovorom predviđene programe. Sve to zbog optužbi da ta umjetnička organizacija neuredno posluje. S gradskim optužbama koincidirala je i 'vojska' inspekcija koje su višekratno pretresle svu dokumentaciju kazališta - od inspekcije rada pa sve do Uprave za gospodarski kriminalitet - no ti jedna od njih nije pronašla ama baš ništa sporno.

Stoga su osnivači Male scene uvjereni kako je odbijanje Grada da ispoštuje vlastiti ugovor zapravo posljedica tekstova što ih na svom blogu 'Slamka spasa' objavljuje ravnateljica Male scene - Vitomira Lončar.

Posljedica rečenog pritiska bit će po svoj prilici zatvranje kazališta, i otkazi za njegova preostala 4 zaposlenika, dok se pak brojnim drugim subjektima  - bilo javnim ili privatnim, sredstva uredno isplaćuju čak i kad eklatantno krše ugovore.

Cijeli članak pročitajte na portalu Teatar.hr

14.05.2013. 04:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh