« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci

Virtualno kazalište na FFRIK! festivalu

Festival frankofonog kazališta počeo jučer u Zagrebu

REZ Theatre prvo je hrvatsko kazalište u virtualnom svijetu Second Lifea
REZ Theatre prvo je hrvatsko kazalište u virtualnom svijetu Second Lifea
Više o

FFRIK!

,

REZ Theatre

Festival frankofonog internacionalnog kazališta FFRIK! za ovogodišnje izdanje izradio je novo kazalište - REZ Theatre, ujedno i prvo hrvatsko kazalište u virtualnom svijetu Second Lifea. Festival kako prenosi T-Portal, ove se  godine održava peti put i ugostit će kazališne i plesne skupine iz Alžira, Belgije, Ruande, Hrvatske, Japana i Južne Koreje. Uz uobičajene kazališne izvedbe na pozornici, ovogodišnji FFRIK! posjetiteljima nudi druženje na trima internetskim adresama.

Festival, koji je počeo jučer, traje do 12. svibnja. Na YouTubeu su otvorili posebni kanal, druže se na Facebooku i MySpaceu, a u Second Lifeu su bez suvišnih građevinskih radova utemeljili kazalište kojem se može priključiti tko želi, uz preduvjet da kreira novu osobnost, fizički izgled i u konačnici stvori paralelni, virtualni život. 

DruženjeUz uobičajene kazališne izvedbe na pozornici, ovogodišnji FFRIK! posjetiteljima nudi druženje na trima internetskim adresama - YouTubeu, Facebooku i MySpaceu.  

FFRIK! se odvija u sklopu ovogodišnje ‘Europske godine interkulturalnog dijaloga’, za što je dobio priznanje Europske komisije. Inače, Second Life je 3D virtualni svijet na internetu kojem se svatko može priključiti, stvoriti si novu osobnost, novi fizički aspekt i paralelni, virtualni život.   (METRO)

21.04.2008. 21:28:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh