Znanost
ISTRAŽIVANJE

Otkrivena tajna pivskih naočala

objavljeno prije 8 godina

Unatoč tomu što se fenomen uglavnom vezuje uz muškarce u različitim stadija alkoholiziranosti, „pivske naočale" u stvarnosti su nešto čemu su žene znatno sklonije… više »

NEMA OPASNOSTI

Danas kraj Zemlje prolijeće asteroid veličine jumbo jeta

objavljeno prije 8 godina

Asteroid veličine putničkog zrakoplova u nedjelju 1. travnja proletjet će blizu Zemlje no nema nikakve mogućnosti da udari u Zemlju, priopćila je u subotu američka svemirska agencija NASA,… više »

SOLARNI SPEKTAKL

Suncem divljao supermasivni tornado

objavljeno prije 8 godina

Sve oko naše zvijezde, Sunca, je veliko, pa tako i oluje koje nastaju na njenoj površini poprimaju epske razmjere. Tokom jučerašnjeg dana NASA je objavila snimku solarne… više »

ŠTETNE KEMIKALIJE

Pesticidi krivi za izumiranje pčela

objavljeno prije 8 godina

Znanstvenici su otkrili kako i niske doze pesticida škode pčelama i bumbarima koji se zbog njih ne mogu orijentirati i gube se, javlja Hina. U dvjema studijama objavljenima u četvrtak… više »

ODVRATNO!!

Dobar tek: Jedenje placente je odlično za zdravlje

objavljeno prije 8 godina

Iako cijeli životinjski svijet nakon rođenja mladunca pojede placentu, nama je taj čin apsolutno nezamisliv, no znanstvenici sugeriraju da bi konzumacija posteljice mogla koristiti kako… više »

ISTRAŽIVANJE

Domaće zadaće su potpuni gubitak vremena

objavljeno prije 8 godina

Sjetite se samo koliko ste sati svog mladog života proveli pišući domaću zadaću, tijekom čitavog školovanja. Jeste li se ikada pitali kako bi vam izgledao život da ste svo to… više »

KAVOPIJE

Mrzite mlaku kavu? Krivite svoje pretke koji nisu imali hladnjake

objavljeno prije 8 godina

Ukoliko ste i sami jedni od onih smrtnika koji ne mogu zamisliti otvaranje očiju ujutro bez šalice ili dvije jake kave, znajte da u tome nipošto niste jedini, budući da tri… više »

NAKON 50 GODINA

James Cameron osvojio dno Marijanske brazde

objavljeno prije 8 godina

Nakon više od pola stoljeća slavni holivudski redatelj i istraživač James Cameron postao je prvi čovjek koji je svojom podmornicom zaronio na dno Marijanske brazde, prenosi Hina.… više »

GENIJALNO

Glazbom do boljih rezultata u matematici

objavljeno prije 8 godina

Da glazba ima određene matematičke zakonitosti, zna se već odavno. S tom premisom znanstvenici sa Sveučilišta San Francisco State krenuli su u istraživanje kako pomoći… više »

ČUDO?

Aubrey de Grey: priča o besmrtnosti

objavljeno prije 8 godina

Aubrey de Grey sve do prije dvanaest godina mogao se karakterizirati kao prosječan geek koji se bavio verifikacijom softvera. Onda mu se dogodio klik, upisao je doktorat na Cambridgeu iz… više »

SKLANJANJE U SOJUZ

Astronauti na ISS-u bježali pred svemirskim otpadom

objavljeno prije 8 godina

Dio starog ruskog satelita proletio je punom brzinom blizu Međunarodne svemirske stanice (ISS), nagnavši posadu da se skloni u dvije kapsule Sojuz, izvijestili su u subotu ruski… više »

REVOLUCIONARNI PRONALAZAK

Otkriven uzročnik ćelavosti

objavljeno prije 8 godina

Američki znanstvenici objavili su kako je glavni krivac muške ćelavosti protein koji se veže na receptor na stanicama folikula dlake i tako zaustavlja njezin rast, a otkriće otvara put… više »

NOBEL ZA MATEMATIKU

Mađarski profesor dobio nagradu Abel

objavljeno prije 8 godina

Mađar Endre Szemeredi, dobitnik je ovogodišnje nagrade Abel za matematiku, objavila je u srijedu Norveška akademija znanosti i književnosti, javlja Hina. Dobitnik,… više »

SUPER!

Einsteinovi rukopisi dolaze na internet

objavljeno prije 8 godina

Britanska Fondacija Polonski nastavlja s prenošenjem kapitalnih misli ljudskog roda na internet, pa je nakon digitalizacije dokumenata Sir Isaaca Newtona prešla na još… više »

DRASTIČNE METODE

Kako spasiti okoliš? Jednostavno, bioinženjeringom ljudi

objavljeno prije 8 godina

Očigledno je da napori brojnih svjetskih ekologa, klimatologa, energetičara i političara nemaju značajnijeg učinka na smanjenje zagađenja okoliša, što neminovno vodi do… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh