« Seks
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Kako opijati utječu na ljubavni život

Ako mislite da će vam alkohol i droga povećati učinkovitost u krevetu, bolje promislite još jednom

Opijati pomažu ili odmažu?
Opijati pomažu ili odmažu? (Arhiva)
Više o

sex

,

droga

,

seks

,

marihuana

,

kokain

,

LSD

,

ecstasy

,

opijati

Teško je reći poboljšavaju li ili pogoršavaju droge seks jer on sam po sebi ovisi o puno čimbenika koje unos opijata u tijelo potencira. Ne postoji valjana formula koja bi nam otkrila kako koja droga utječe na seks. Učinak ovisi o samom pojedincu koji konzumira određenu vrstu droge te njena količina, kvaliteta i vrsta.

Alkohol

Alkohol blokira centralni živčani sustav. Alkohol povećava seksualnu želju, libido se povećava, ali njegov učinak na seks je nerijetko negativan. Alkohol uzrokuje širenje malih kapilara po tijelu pa stoga može utjecati na erekciju i penetraciju kod muškarca jer u penis ne dolazi dovoljno krvi. Kod muškaraca i žena može utjecati na ne postizanje orgazma. Kod žena može dovesti do nedovoljnog vlaženja vagine  što je vrlo neugodno i može uzrokovati bolnu penetraciju. Koordinacija, ravnoteža i koncentracija su narušeni a o neugodnom zadahu da i ne govorimo.

Marihuana

Marihuana ne bi trebala imati izravan učinak na reproduktivne organe i njihovu funkciju. Povećava pozornost na osjet, a posebno na dodir. Prema raznim svjedočanstvima seks pod utjecajem marihuane ima pomalo mističnu konotaciju. Brojnim pričama o dugom seksu u stanju napušenosti ne treba baš vjerovati iz razloga što THC izmjenjuje percepciju vremena. Seks lako ometaju napadaji smijeha i gubitak koncentracije, a želja za slatkim može zamijeniti želju za strastima.

Ecstasy

Glavni sastojak Ecstasyja je MDMA, stimulans koji ima vrlo psihodeličnu komponentu. Pod utjecajem te droge javljaju se osjećaji ljubavi, a želja za dodirom je vrlo jaka. Osobe lako stupaju u intimne odnose s drugim ljudima jer im se to u tim trenutcima čini prihvatljivo. Ti osjećaji često ne vode do samog čina seksa jer kod muškaraca ta droga često uzrokuje privremenu impotenciju. Često uzrokuje i dehidraciju što otežava ljubljenje, predigru i na kraju rezultira izostankom spolnog odnosa.

Kokain

Kokain i ostali stimulansi povećavaju seksualnu želju, libido kao i moćnu erekciju te lakše postizanje orgazma. U većim količinama seks može biti vrlo frustrirajuć jer je uzbuđenost prevelika, a tipična je i nemogućnost postizanja orgazma. Isto tako poznato je kako je kokain lokalni anestetik; neki upotrebljavaju u samom činu seksa na način da ga stave na spolovilo kako bi smanjili osjetljivost i time produžili vrijeme odnosa do orgazma.

LSD

Halucinogeni, čiji su primjer LSD ili "lude gljive", od svih droga najviše mijenjaju čovjekov doživljaj svijeta te samu percepciju okoline. Uzrokuju različite vizualne i slušne halucinacije te paletu različitih osjećaja, od euforije do straha. Zbog izrazito subjektivnog i nepredvidljivog učinka vrlo je teško reći kako te vrste droga utječu na sam spolni odnos. Neke stvari je jednostavno bolje prepustiti mašti na volju.

21.03.2013. 23:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh