« Muškarci
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
odgoj djece

Kako biti najbolji mogući otac

Očevi su danas više uključeni u odgoj i razvoj djece, pa evo sedam osobina koje trebaju imati sjajni očevi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

odgoj djece

,

sjajan otac

,

dobar otac

Mnogi očevi danas, za razliku od nekoć, i te kako žele igrati važnu ulogu u životu svoje djece. Žele sudjelovati od početka, odgajati, biti tu za djecu. To je velika promjena u odnosu na ranije razdoblje: sada djeca od svojih očeva uče kako graditi karakter, poštenje, integritet.

Kada očevi prigrle svoju ulogu i budu stvarno roditelji, aktivno uključeni u djetetov odgoj, njihova djeca rastu u jedinstvene osobe. Kada govorimo o takvim očevima, govorimo o sjajnim očevima, a svima je zajedničko sedam osobina. A to su..

1. Sjajni očevi su odlični modeli.

Tate, jeste li kada razmišljali da bi vaš život mogao biti PORUKA? Što ako je način na koji ste odabrali živjeti svoj život središnja poruka koju su vaša djeca došla naučiti? Na vašu djecu utječe vaš život, poruke koje odašiljete, savjeti koje dijelite, mudre riječi koje govorite.

2. Sjajni očevi koriste odgovoran rječnik.

Odgovoran rječnik znači riječi i fraze koje otkrivaju prihvaćanje odgovornosti za svoje osjećaje i postupke, otkrivaju svjesne izbore. Sjajni očevi u svojem rječniku ne koriste riječi i fraze koje u drugima traže krivce ili odgovornosti za vlastite pogreške i ponašanja.

Pročitajte više na Roditelji.hr

16.08.2009. 11:40:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh