Lifestyle BODY&SOUL
SAVJETI

Kakav je to "najbolji doručak za zdravlje crijeva"?!

objavljeno prije 17 dana i 4 sata

Da ne bi bilo zabune - prehrana korisna za zdravlje crijeva je ključna. Mikrobiom bogat dobrim bakterijama važan je ne samo za pravilnu probavu, već i za imunološko zdravlje,… više »

SAVJETI

Evo što ne bi trebali piti ni pod razno

objavljeno prije 17 dana i 21 sat

Naravno da se svjesni utjecaja koji hrana i pića mogu imati na naše zdravlje i tijelo. Ako nismo oprezni, možemo unijeti neočekivanu količinu kalorija, šećera i drugih dodataka… više »

SAVJETI

Koja je najzdravija cjelovita žitarica?

objavljeno prije 18 dana i 22 sata

Dobro znamo da je zdravije odabrati cjeloviti pšenični kruh umjesto bijelog. Cjelovite žitarice doprinose udjelu vlakana u prehrani, što pomaže probavi i igra ulogu u obrani od… više »

SAVJETI

Tri jednostavna savjeta za doživjeti stotu

objavljeno prije 19 dana

Dobra je vijest da to svakako možemo postići ako vodimo zdrav način života. Dakle, ostvarenje ovog cilja zahtijeva posvećenost nizu navika koje koriste našem fizičkom i mentalnom… više »

COOL

Hrana koja vas budi i jača

objavljeno prije 19 dana i 4 sata

Hrvati imaju problema sa spavanjem... čak 18 posto njih ne spavva dobro, a kako bi san trebao biti prioritet ako se želimo probuditi puni energije. No, postoje i neke namirnice koje se… više »

SAVJETI

Jeste li "ubili oko danas nakon posla? Trebali ste...

objavljeno prije 19 dana i 18 sati

Koliko god se činilo da je produktivnost povezana s radom i stalnom aktivnošću, istina je da je ravnoteža između posla i odmora ključna za optimalno funkcioniranje. Jedan od ključnih… više »

SAVJETI

Kako se riješiti ljutnje brzo i učinkovito

objavljeno prije 19 dana i 23 sata

Od pamtivijeka ljudi pokušavaju osmisliti učinkovite tehnike upravljanja gnjevom i ljutnjom. Još je rimski filozof Seneka vjerovao da će mu "vlastita ljutnja… više »

MLJAC

Namirnice koje pomažu mozgu koji stari

objavljeno prije 20 dana i 1 sat

Mediteransku prehranu stalno predstavljamo kao najbolju na svijetu, no, možda tome baš i nije tako - recimo, počastite se sushijem. Novo istraživanje pokazalo je da bi tradicionalna… više »

SAVJETI

Vježbanje s utezima - lakše do prave kilaže i izgleda

objavljeno prije 20 dana i 4 sata

Vježbanje s utezima je izuzetno korisna metoda za mršavljenje i poboljšanje općeg zdravlja. Evo tri ključna razloga zašto je vježbanje s utezima tako učinkovito u procesu… više »

SAVJETI

Poslovi koji čuvaju mozak

objavljeno prije 20 dana i 22 sata

Naravno da bi trebali što više koristiti mozak u poslu, jer što to više radimo, to će nam pamćenje i rad mozga biti bolji kasnije u životu, prema studiji… više »

EHHH...

Stigle su muke s proljetnim alergijama

objavljeno prije 21 dan i 21 sat

Zbog cvata drveća, pelud je u zraku, udišemo ga pa se javljaju tipični simptomi respiratornog trakta, kihanje u serijama, svrbež i iscjedak iz nosa.   Riječ je o presnažnoj… više »

SAVJETI

Koliko kardio pomaže u mršavljenju?

objavljeno prije 22 dana i 21 sat

Kardio vježbe igraju važnu ulogu u mršavljenju i općem zdravlju. Bavljenje kardioaktivnostima poput trčanja, vožnje bicikla, plivanja ili brzog hodanja može pomoći u sagorijevanju… više »

SAVJETI

Superhrana koja radi čuda za zdravlje i dug život

objavljeno prije 23 dana i 1 sat

Prehrana ima veliki utjecaj na cjelokupno zdravlje i dobrobit, a za neke se namirnice zna da povećavaju ili smanjuju rizik od određenih stanja ili bolesti. To uključuje dvije vrste hrane za… više »

SAVJETI

Kako nagla promjena vremena utječe na ljude?

objavljeno prije 23 dana i 4 sata

Sprema nam se opaka promjena vremena... do sad je bilo preko 25 stupnjeva, laganini ljeto skoro, no, unutar 24 sata temperatura pada gotovo 20 stupnjeva, kiša i ostale ljepote… više »

SAVJETI

Jednostavna tajna duljeg života

objavljeno prije 23 dana i 16 sati

Općenito govoreći, više godina obrazovanja znači dulji život, ali još uvijek se pokušava shvatiti zašto. Stručnjaci iz SAD-a, Norveške i Ujedinjenog… više »

skrolaj na vrh