Lifestyle BODY&SOUL nema prethodne stranice
SAVJETI

Kako lakše zaspati po ovim vrućinama

objavljeno prije 4 sata

Ako koristite klima uređaj, možda nemate problema s tim. No, korištenje klima uređaja svaku večer tijekom ljeta može biti prilično skupo rješenje. Evo nekih drugih trikova koji… više »

SAVJETI

Stvarna istina o kremama za sunčanje

objavljeno prije 10 sati i 1 minutu

„Sredstva za zaštitu od sunca su jedna od najvećih prijevara svih vremena!" S tom se porukom preko društvenih mreža dijeli video koji sadrži jedan od najpopularnijih… više »

SAVJETI

Što se jednostavno ne jede po ovim vrućinama?

objavljeno prije 13 sati

Toplinski val vjerojatno je najgora stvar koju vežemo za ljeto, posebno ako niste na moru ili ako kod kuće nemate bazen u kojemu biste se mogli rashladiti. Tko nije na moru, dane vjerojatno… više »

SAVJETI

Jedite raznovrsno i svjesno

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Jesti svjesnije - nešto je čemu mnogi teže. Ali, što definira svjesnu i zdravu prehranu? Prije svega - nije dovoljno suzdržavati se od određene hrane. Način na koji jedete… više »

SAVJETI

Zašto nam treba redovan godišnji odmor?

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

U većini europskih zemalja radnici imaju minimalno 20 dana godišnjeg, četiri zemlje imaju 25, a klinička psihologinja Lea Maričić navodi kako istraživanja pokazuju da oni koji redovito… više »

SAVJETI

Zašto je ljeti pojačana anksioznost

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Vjerovali ili ne, anksioznost se u ljetnim mjesecima često pogoršava. Anksioznost je definirana kao osjećaj nelagode, napetosti, zabrinutosti, velikog stresa, panike, straha, ali i… više »

SAVJETI

Jutarnje vježbanje od kuće za zdrav život

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

S pravim vježbama kod kuće možemo sagorjeti kalorije, izgraditi mišiće i izgubiti kilograme. Bez obzira volimo li više vježbe s tjelesnom težinom ili kardio treninge, postoji… više »

SAVJETI

Par dobrih savjeta za zdravo srce

objavljeno prije 4 dana i 6 sati

Svatko može očuvati zdravlje srca i zaštiti se od kardiovaskularnih bolesti. Međutim, za to su nužne promjene životnog stila. "Tajna dugovječnosti leži u jednostavnim pravilima kojih… više »

SAVJETI

Hodati bosi? Nije baš najpametnije...

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Atletsko stopalo Liječnica opće prakse Nisa Aslam, upozorila je ljude kako trebaju biti svjesni zdravstvenih stanja koje uzrokuju gljivice koje rastu u toplim i vlažnim uvjetima.… više »

STVARNO?

Lišće vinove loze - treba ga jesti

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Svi znamo da su ljetne sarmice od vinove loze odlična i ukusna hrana, no, osim toga lišće vinove loze ima toliko koristi za zdravlje da bi trebali smisliti još recepata kako bi… više »

STVARNO?

Kava nakon obroka - loša ideja?

objavljeno prije 6 dana i 11 sati

Kava nakon obroka može ima neke svoje prednosti - može potaknuti probavni proces i povećati proizvodnju želučane kiseline. To može poboljšati probavu masne hrane i povećati… više »

Umjereno sunčanje je zdravo
SAVJETI

Što raditi nakon sunčanja?

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Previše izlaganja suncu može rezultirati opeklinama. Kako nastaju opekline? Pretjerano izlaganje UVB zračenju, dovodi do pucanja u DNA ovojnici, stanice kože se oštećuju, zbog… više »

SAVJETI

Luk - jedna od najzdravijih namirnica u prehrani

objavljeno prije 6 dana i 15 sati

Ova će biljka poboljšati okus svakoga jela bez obzira na to preferirate li svježe komadiće u salati i sendviču, pirjane u juhama, varivima i gulašima, ili pečene s mesom.… više »

PRIPAZITE

Ultraprerađena hrana koja vam može skratiti život

objavljeno prije 7 dana i 12 sati

Istraživači su proučavali preko 500.000 ljudi koje su pratili gotovo tri desetljeća. Rizik je za muškarce bio 15 posto veći, a za žene 14 posto, rekla je glavna autorica… više »

SAVJETI

Kako mirisi utječu na nas?

objavljeno prije 8 dana i 6 sati

Mirise prepoznajemo odmah, što je nevjerojatno, imajući u vidu činjenicu da postoji na tisuće mirisa, osjetljivih na različite kombinacije receptora. Kao da molekule mirisa sviraju… više »

skrolaj na vrh