« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 17 dana i 17 sati
SAVJETI

Par dobrih savjeta za zdravo srce

Prema istraživanju američkih znanstvenika, badminton i tenis najkorisniji su za srce

3 puta tjedno minimum..
3 puta tjedno minimum.. (Arhiva)
Više o

savjeti

,

srce

,

zdravo srce

Svatko može očuvati zdravlje srca i zaštiti se od kardiovaskularnih bolesti. Međutim, za to su nužne promjene životnog stila.

"Tajna dugovječnosti leži u jednostavnim pravilima kojih se moramo pridržavati tijekom cijelog života", rekao je.

Prva stvar koju izdvaja jest redovita tjelesna aktivnost.

"Srce voli izdržljivost, pa je važno ići u šetnje tri puta tjedno, bez obzira na vremenske uvjete. Osim toga, bolje je koristiti stepenice nego dizalo", navodi.

Prema istraživanju američkih znanstvenika, badminton i tenis najkorisniji su za srce. Pokazalo se da je životni vijek igrača badmintona i tenisača dulji za devet, odnosno šest godina. Nogomet je na drugom mjestu - dodaje pet godina životu. Vožnja bicikla, plivanje i lagani jogging značit će tri godine dulji život.

"Drugo, prehrana bi se trebala bazirati na voću, povrću i ribi. Zdrava prehrana u kombinaciji s redovitom tjelesnom aktivnošću pomoći će vam zadržati zdravu tjelesnu težinu. Ovakav pristup zaštitit će od pretilosti i značajno smanjiti rizik od razvoja dijabetesa", napominje dr. Dill.

Nadalje, kardiolog upozorava da je važno odreći se loših navika, bilo da je riječ o konzumaciji alkohola, uzimanju droga ili pušenju.

"Četvrto, važno je smanjiti količinu slatkog u prehrani. Šećer je jedan od najvećih neprijatelja zdravog srca", tvrdi liječnik.

I na kraju, redovito mjerite krvni tlak i pratite razinu kolesterola u krvi.

10.07.2024. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh