« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
JEFTINO I UČINKOVITO

Jednostavno mršavljenje - pijte dvije čaše vode prije svakog obroka

'Vodopije' koje konzumiraju dvije čaše te tekućine prije svakog jela gube više kilograma od onih koji paze što jedu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

pretilost

,

debljina

,

voda

,

mršavljenje

,

kilogrami

Koliko ste smo novca potrošili na skupocjene preparate, tablete, napitke, savjete i sve ostale čudotvorne strategije za gubljenje kilograma i to bez ikakvih rezultata! A rješenje za probleme vam je bilo pred nosom sve vrijeme. Osobe koje popiju dvije člasše vode prije svakog obroka brže gube kilograme od onih koji samo broje kalorije. Sredstva i medikamenti za mršavljenje smanjuju sposobnost tijela da nakuplja masnoće ili se miješaju u kemijske procese mozga, voda (koja je bez masnoća i uvijek dostupna) ne radi ništa od toga već samo puni trbuh.

>> Zašto je voda najbolje piće

Američki su istraživači uspoređivali dinamiku gubljenja kilograma kod osoba koje su pile dvije čaše vode prije jela i kod osoba koje su 'pazile' na ono što jedu. Tri mjeseca kasnije pokazalo se da su vodopije izgubile oko sedam kilograma, odnosno preko 2,5 kilograma više od onih koji su pazili što jedu, rečeno je na konferenciji Američkog kemijskog društva. Istraživačica dr. Brenda Davy s Virginia Techa  kaže da je stvar prejednostavna - potrebno je piti više vode i manje zaslađenih pića. U prijašnjem istraživanju ona je dokazala da oni koji piju vodu umjesto drugih pića unose i do 90 kalorija manje po obroku. Tijekom dana to se može značiti i do 300 kalorija manje. Tajna vode je nevjerojatno jednostavna, objašnjava Davy: „Ako je trbuh pun vode, ljudi se osjećaju sitijima pa manje jedu."

Međutim, prema uvjerenju druge skupine stručnjaka, juhe, gulaši i ostala tečna jela temeljena na vodi bolja su od same vode. Mike Lean, stručnjak u području problema s pretilošću, kaže da svoje pacijente savjetuje da uvijek prije jela popiju čašu vode, naročito ako planiraju smanjiti težinu. No pored toga savjetuje da isti učinak pokušamo postići voćem, povrćem i kašama jer previše vode u kratkom periodu može izazvati razne napadaje, otekline na mozgu, a time i smrt.

24.08.2010. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh