« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VLASTITI MIRIS

Higijenska sredstva iz kućne radinosti - parfem

Umjesto da na sebe stavljate kemikalije o kojima nemate pojma, napravite sami svoj miris - jednostavno je i puno jeftinije

parfem miris
parfem miris (Shutterstock)
Više o

higijena

,

miris

,

toaletna voda

,

torta s breskvama

Vjerovali vi to ili ne, u parfemima i kolonjskoj vodi može biti svakojakih štetnih sastojaka. Prema istraživanju koje je proveo EWG (Environmental Working Group) nad 17 najpopularnijih svjetskih parfema otkriveno je čak 14 nepoznatih kemikalija koje nisu navedene na etiketi, a neki brandovi su ih sadržavali i do 24. Zahvaljujući rupama u zakonima, tvrtke koje prave parfeme nisu dužne otkriti sastojke iz „tajnih recepata".

>> Higijenska sredstva iz kućne radinosti - pasta za zube

I sad uzmite u obzir da 66 posto kemikalija koje je EWG pronašao uopće nije medicinski testirano. Zato umjesto da trošite gomile novca da biste se prskali netestiranim kemikalijama zašto ne biste napravili svoj vlastiti miris, svoju osobnu bočicu parfema? To uopće nije skupo i nije komplicirano. Pored toga što ćete znati što stavljate na sebe uštedjet ćete gomile novca. Potrebno vam je samo ovo:

  • Bočica (sprej). Možete očistiti i ponovo koristiti one koje već imate ili možete preko interneta naručiti prazne.
  • Medicinski alkohol
  • Esencijalno ulje. Vrsta i oblika esencijalnih, mirisnih, aromatičnih, odnosno eteričnih ulja ima napretek - od lavande do egipatskog mošusa i ružmarina i raznih kombinacija i mješavina - igrajte se, eksperimentirajte i pronađite miris koji vam najbolje odgovara.

Stavite oko 40-60 kapi ulja u bočicu, dolijte alkohol i dobro protresite. I imate svoj vlastiti parfem.


23.08.2010. 10:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh