Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Ellende i Groza u Močvari sutra

objavljeno prije 2 sata i 12 minuta

Germanski black metal obuzet će Močvaru u ponedjeljak, 14. listopada, a tom prilikom nove albume promovirat će austrijski Ellende i njemačka Groza, dok će večer otvoriti Servant. Ulaznice po… više »

SJAJNO

Q'Art u tvom kvartu – Trešnjevka, 20. listopada 2024.

objavljeno prije 6 sati i 11 minuta

U nedjelju, 20. listopada 2024., Park Stara Trešnjevka bit će domaćin kulturnog događaja - Q'Art U TVOM KVARTU - Trešnjevka. Ovaj cjelodnevni festival umjetnosti, glazbe i… više »

OSVRT

Slojevita simbolika ciklusa Mladena Žunjića

objavljeno prije 10 sati

Slikar Mladen Žunjić u proteklom se za njega vrlo uspješnom razdoblju, osobito istakao svojim ciklusima ulja i akrila na velikim formatima platna i izazvao interes javnosti ali i… više »

NAJAVE

Kreće AJMO!, jesmo li spremni?

objavljeno prije 11 sati

Novi projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska, projekt AJMO! od samog je početka izazvao velik interes glazbene javnosti. Prijavilo se više od 300 izvođača koji su željeli… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 16 sati i 14 minuta

Eto što ima Zimbru, April Marmara, Gordana Marković, 20h - klub Močvara Madness at Home & Elisabeth Bam, 20h - AKC Attack više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 13. listopada

objavljeno prije 18 sati i 10 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 13. listopada Priča mi se priča: Mala sirena, 10.30h - Scena Ribnjak Ježeva kućica, 11h - Zagrebačko kazalište lutaka… više »

OSVRT

Motivi nature u opusu Vlade Tuđe

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Uvijek je teško izdvojiti niz pojedinih ciklusa ili samo jednu seriju slika u tako bogatom i kompleksnom djelu kao što je opus istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara… više »

NAJAVE

Tvornica kulture je na CoreEventu

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Tvornica kulture odsada je na CoreEventu! Od 1. listopada 2024. godine naša najveća koncertna dvorana prelazi na noviji i moderniji sustav prodaje ulaznica. Ulaznice za sve koncerte… više »

COLLEEN HOOVER

Colleen Hoover: Ispovijedi, novi bestseller poznate autorice

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Iz pera Colleen Hoover, svjetske književne senzacije, stiže nam roman o mladim ljudima koji riskiraju sve za ljubav - i pronalaze svoje srce negdje između istine i laži. Auburn Reed izgubila… više »

AKC Attack

Attack Fest od 17. do 19. listopada

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Treće izdanje Attack Festa održat će se od 17. do 19. 10. u prostorima Autonomnog kulturnog centra Medike. U redovima Attacka dugo se kovala želja da se organizira indoor festival po uzoru… više »

AKC ATTACK

Vrlo zanimljiv tjedan u Attacku

objavljeno prije 3 dana i 8 sati

UNDERGROUND D.O.O. PET, 11.10. I 22:00 - 06:00 I 10 EUR Dragi naši, s velikim osmjehom i adrenalinom u žilama, jedva smo čekali objavu ovog lineupa jer nam se pridružuje francuski… više »

OSVRT

Tajanstveni portreti Renate Facan Kušec

objavljeno prije 3 dana i 10 sati

Lijepi niz tajanstvenih portreta u akrilu nanizala je uspješno u proteklom razdoblju suvremena hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Renata Facan Kušec. Uočljiva je… više »

NAJAVE

freekind. ovu subotu u Močvari

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Slovensko-hrvatski neo-soul duo freekind. vraća se u Zagreb, točnije u Močvaru u subotu, 5. listopada! Ove multitalentirane glazbenice poznate su i po suradnji s globalno popularnim V-jem iz… više »

KNJIGE

Martin Puchner: PISANI SVIJET – Kako pripovijesti oblikuju ljude, povijest i civilizaciju

objavljeno prije 5 dana i 8 sati

Nedavno je ugeldni zagrebački nakladnik Ljevak objavio knjigu Martina Puchnera PISANI SVIJET - Kako pripovijesti oblikuju ljude, povijest i civilizaciju, predavača engleske i komparativne… više »

OSVRT

Preobrazba krajobraza u opusu Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Ponekad slikar osjeti potrebi da na posve različit, drugačiji način kreira na platnu ili papiru fragment krajobraza, koji se rasprostire ispod prozora atelijera. Ivana Jovanović Trostmann ,… više »

skrolaj na vrh