Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Editors donose najveće hitove na tvrđavu sv. Mihovila

objavljeno prije 25 sekundi

Kao zasigurno jedno od navećih stranih gostovanja Editorsi će obilježiti sezonu na sv. Mihovilu, a pjesme iz impresivne karijere duge dva desetljeća bend donosi na šibensku pozornicu… više »

D23

Disney najavio nove hitove

objavljeno prije 14 minuta i 25 sekundi

Glumac Dwayne Johnson, kojem su se pridružili glumica Auli'i Cravahlo i havajski plesači, poručio je 12.000 posjetitelja da će u svojoj ulozi Mauija ponovo pjevati "u… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 5 sati i 24 minute

Eto što ima Monday Night Jazz Session, 20h - Pri Nami/Zakmardijeve stube više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 12. kolovoza

objavljeno prije 7 sati i 52 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 12. kolovoza Čudnovate zgode šegrta Hlapića, 20.30h - Green River Fest više »

OSVRT

Ciklus portreta Renate Facan Kušec

objavljeno prije 22 sata i 52 minute

Osobiti niz motiva, tema izdvaja se u opusu suvremene likovne umjetnice, akademske slikarica Renate Facan Kušec, autorice specifičnog rukopisa složenog opusa. Riječ je o motivu lica, o… više »

KONCERTI

Kako je bilo na Edu Sheeranu? Sjajno!!!

objavljeno prije 1 dan

Barracuda Music I AEG Presents doveli su danas Eda Sheerana na zagrebački Hipodrom na kojem je izveo spektakularni 360 stupnjeva stage live show ispred 70.000… više »

KAZALIŠTE

Predstave na Špancirfestu

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Kazališni program, poručuju organizatori, nikad nije bio kvalitetniji i duhovitiji, a sve predstave izvodit će se na otvorenoj pozornici ispred Vile Bedeković.  Prva je na… više »

OSVRT

Svijet irealnog u opusu akrila na platnu Duška Šibla

objavljeno prije 2 dana

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar, neumorni istraživač motiva i kolora Duško Šibl kontinuirano u svom predanom radu, u svakodnevnom slikanju,… više »

JAVNI POZIVI

Cirkus Kolektiv otvorio tri javna poziva

objavljeno prije 3 dana

Javni poziv Artist In Residence namijenjen je za sve autore i autorice, umjetnike i umjetnice i kolektive suvremenog cirkusa i umjetnosti na otvorenom koji rade na novim kreacijama u 2025.… više »

NAJAVE

BCUC u Močvari 27. 8.

objavljeno prije 3 dana

Izvorišta i Vrelo zvuka imaju čast u Zagreb dovesti BCUC, trenutno jednog od najvažnijih afričkih izvođača. Oni će nas u svojem hipnotičkom nastupu odvesti u Afriku koristeći samo… više »

OSVRT

Ciklus s motivom glave Petera Weisza

objavljeno prije 4 dana

Suvremeni likovni umjetnik Peter Weisz zacijelo je najpoznatiji umjetnik s prostora juga Europe, izlagao je u proteklim desetljećima širom svijeta, u najcjenjenijim galerijskim i… više »

NAJAVE

Vikend na Green River Festu

objavljeno prije 4 dana

U četvrtak zaigrajte društvenu igru ''Nisam za bacit''. Pripremite se za zabavu koja će vas nasmijati, educirati i potaknuti na razmišljanje! Ova jedinstvena igra, slična… više »

COLEEN HOOVER

Knjiški bestseller u filmskom izdanju

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Ljepota čitanja je upravo u tome što vizualizacija likova ostaje na čitatelju. Čak i ako su opisani do zadnjeg detalja, svi likovi, sva mjesta, svaki mogući detalj dan je u ruke… više »

NAJAVE

Let 3 uz dodatke ;)

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

U petak 27.09.2024. se u zagrebački popularan klub Boogaloo vračaju riječke legende Let 3, prvi puta nakon velikog uspjeha na Euroviziji i megahita SČ! U svojem nastupu u kojem će proći… više »

OSVRT

Niz osebujnih crteža Julije Kršlović

objavljeno prije 5 dana

Julia Kršlović, studentica je završnih godina na zagrebačkoj ALU, nova je nada hrvatske likovne umjetnosti. Niz crteža u kombiniranoj tehnici sa živim modelom rezultirao je… više »

skrolaj na vrh