Knjiga
65,5 MILIJUNA

Knjiga o pticama oborila rekord

objavljeno prije 14 godina

Najskuplja knjiga na svijetu "Birds of America" slavnog ornitologa i slikara Johna Jamesa Audubona oborila je vlastiti rekord nakon što je u utorak na aukciji Sotheby'sa u Londonu… više »

7. 12. 2010.

Knjiga dana - Elaine Weinmann i Peter Lourekas : Photoshop CS5

objavljeno prije 14 godina

Savladajte Photoshop - na najbrži i najlakši način. Jednostavan vizualni pristup temelji se na slikama u boji kroz koje upoznajete nove mogućnosti Photoshopa CS5 i koje vam korak po… više »

6. 12. 2010.

Knjiga dana - Tvrtko Šakota: Preporuka chefa

objavljeno prije 14 godina

Tvrtko Šakota, poznati je chef kultnog zagrebačkog restorana Nova, koji je promijenio i popularizirao doživljaj veganske i makrobiotičke prehrane u Zagrebu, i u njegovim su… više »

SUPER IDEJA

"Groblje zaboravljanih knjiga" spašava knjige od propadanja

objavljeno prije 14 godina

Kako bi spriječio da stare knjige završe na javnom odlagalištu smeća, jedan je varšavski antikvar osnovao "Groblje zaboravljenih knjiga", gdje "knjiški moljci" za… više »

1. 12. 2010.

Knjiga dana - Jürg Schubiger: Kada je svijet još bio mlad

objavljeno prije 14 godina

Zbirka bajkovito-filozofskih priča za djecu u kojima će barem jednako uživati i odrasli. U njima svakodnevni predmeti i domaće životinje idu ruku pod ruku s nepostojećim stvarima i nemogućim… više »

30. 11. 2010

Knjiga dana - Krešimir Mišak: Svjetla na nebu

objavljeno prije 14 godina

Prvih pedeset godina svemirskog doba potrošeno je na jalovu raspravu oko toga postoje li NLO-i. "Racionalno" ih se proglašavalo Venerom ili meteorološkim balonom ili tko… više »

IGOR MANDIĆ NA MJESECU

Aleksandar Stanković predstavio svoju zbirku pjesama

objavljeno prije 14 godina

U zbirci je sabrana poezija koju autor, već gotovo godinu dana, svaki tjedan objavljuje u svojoj kolumni na net.hr-u "Pričam ti priču". Tematski, pjesme se bave politikom, tračevima,… više »

29. 11. 2010.

Knjiga dana - Nikica Gilić : Uvod u povijest hrvatskog igranog filma

objavljeno prije 14 godina

"Uvod u povijest hrvatskog igranog filma" zamišljen je kao pregled povijesti hrvatskog igranog filma, udžbenik za studente filozofskih, učiteljskih i srodnih fakulteta te filmskih i… više »

26. 11. 2010.

Knjiga dana - Yann Martel: Beatrice i Vergilije

objavljeno prije 14 godina

Kad Henryja, poznata pisca koji prolazi kroz razdoblje stvaralačke krize, pronađe pisamce jednoga njegova čitatelja, uvučen je u zagonetku kojoj neće moći odoljeti. Čovjek koji mu… više »

25. 11. 2010.

Knjiga dana – Alan Bennett: Suverena čitateljica

objavljeno prije 14 godina

Kratak roman jednoga od najomiljenijih suvremenih britanskih autora Alana Bennetta i idealno štivo za sve ljubitelje knjiga. Bennett nas pitko, moćno i s tipičnim engleskim humorom… više »

24. 11. 2010.

Knjiga dana - Andrew Cook: Rasputin

objavljeno prije 14 godina

Rasputinovo se ubojstvo u noći sa 16. na 17. prosinca 1916. oduvijek činilo čudnim: u strahu od njegova utjecaja na ruskoga cara Nikolaja II. i caricu Aleksandru, ruski su ga plemići prvo… više »

KNJIŽNICA "BOGDAN OGRIZOVIĆ"

Predstavljena biografija "Puki NACIONALE" autora Dražena Stjepandića

objavljeno prije 14 godina

Biografija novinara Ive Pukanića (1961.- 2008.) "Puki NACIONALE" autora Dražena Stjepandića, dugogodišnjeg novinara i pisca kriminalističkih romana, predstavljena je danas u Knjižnici… više »

23. 11. 2010.

Knjiga dana - Albert Einstein: Genijalne misli

objavljeno prije 14 godina

Što znači biti genij teško je definirati, no Albertu Einsteinu će malo tko pokušati osporiti takav status. Njegovo ime naprosto je postalo sinonim za genijalca, pa čak i… više »

22. 11. 2010.

Knjiga dana - Mark J. Penn i E. Kinney Zalesne: Mikrotrendovi

objavljeno prije 14 godina

Uz toliko pozornosti poklonjene maloljetničkom kriminalu, teško je primijetiti mlade koji postižu dosad neviđene uspjehe. Uz toliko pozornosti poklonjene siromaštvu kao uzroku… više »

PROMOCIJA KNJIGE

Hrvoje Kekez predstavlja 'Bitke prekretnice hrvatske povijesti'

objavljeno prije 14 godina

U petak, 19. studenog u 13 sati u dvorani Hrvatskog centra za dječju knjigu (Starčevićev trg 4, Zagreb) Hrvoje Kekez će predstaviti svoju novu knjigu 'Bitke prekretnice hrvatske povijesti'. O… više »

skrolaj na vrh