Hi-tech
Shift happens

Virtualni svijet zavladao je planetom

objavljeno prije 10 godina

Najnoviji video iz serije "Shift happens" uključuje činjenice o promjenjivosti medija i današnjim tehnologijama koje osvajaju svijet. Dok tiraže novina padaju, oglašavanje putem… više »

Last ripper

Od sada možete skidati pjesme besplatno i legalno

objavljeno prije 10 godina

Lov na besplatne pjesme je prije samo nekoliko godina bio vrlo kompliciran i često bezuspješan. Nešto starije generacije još se dobro sjećaju kupnje praznih kazeta i… više »

Clampi

Novi trojanac u pohodu na bankovne podatke

objavljeno prije 10 godina

Cyber kriminalci stvorili su visoko sofisticirani virus trojanac koji krade osobne podatke za log-in u online bankarskom poslovanju. Virus Clampi širi se iznimno brzo u Velikoj… više »

šokantna reklama

I vaš identitet na društvenoj mreži može ukrasti KGB!

objavljeno prije 10 godina

Ministarstvo pravosuđa Nizozemske pokrenulo kampanju upozorenja kako bi korisnike tamošnje društvene mreže, Hyves, osvijestilo o opasnostima širenja privatnih… više »

budućnost je tu

Uskoro ćemo moći dodirnuti holograme

objavljeno prije 10 godina

Japanski stručnjaci su vrlo blizu tome da stvore hologram koji možemo dodirnuti. "Sve do sada hologram je bilo nešto što smo mogli samo vidjeti, a u želji da ga dotaknete… više »

instant klasici

Google Espresso - do knjige brže nego do kave

objavljeno prije 10 godina

Nakon što je Google skenirao i digitalizirao milijune knjiga kojih više nema u tisku, odlučili su ih učiniti dostupnima i u tradicionalnom obliku, stupivši u partnerski… više »

big brother

Što Facebookovi testovi zapravo govore o vama?

objavljeno prije 10 godina

Tko od nas nikad nije ubio desetak minuta na Facebooku rješavajući neki glupi test koji će ga usporediti s likom iz crtića ili otkriti što je bio u prošlom životu, neka… više »

Audio-vizualni doživljaj

Uskoro dobivamo novine s ekranima

objavljeno prije 10 godina

Mali ekran utisnut u papir sadržava reklamu za Pepsi Max te najave programa tv mreže CBS. Oglas također sadrži ugrađene zvučnike, kako bi korisnici mogli i čuti što im reklama ima… više »

Evolucija komunikacije

Na Facebook stiže glasovni chat!

objavljeno prije 10 godina

Novu tehnologiju nije ponudio sam Facebook, već dolazi od kompanije Vivox, koja nudi integrirane usluge glasovnih mogućnosti za internet tehnologiju i aplikacije poput ˝Second life˝ i slično,… više »

space mouse

Levitirajući miševi u službi znanosti

objavljeno prije 10 godina

Znanstvenici su uspjeli levitirati male miševe unutar moćnog magnetskog polja koje simulira prostor bez gravitacije, poput svemira. Tehnologija kojom se koriste može se upotrijebiti za… više »

pogled u budućnost

Olimpijske igre 2012. u 3D?

objavljeno prije 10 godina

Budimo realni - Olimpijske su igre odavno podjednako kulturna, gospodarska i sportska manifestacija. Natjecanje organizatora u šoubiznisu stoji bok uz bok s atletskim disciplinama.… više »

nekad i danas

Kako su Google i Yahoo promijenili izgled

objavljeno prije 10 godina

Google je na početku bio šarena probna stranica, a Yahoo minimalistički internetski katalog. Stranice bez koje danas ne možemo zamisliti svakodnevno surfanje, značajno su se… više »

Ljudski stroj

Izumljena Aiko, robot koji govori Japanski

objavljeno prije 10 godina

Programer Le Trung se odlučio izumiti Aiko jer nije imao vremena pronaći ženu u stvarnom životu. Njegov robot se služi engleskim i japanskim jezikom, ima fond od 13.000 riječi, čita novine i… više »

djeca budućnosti

Mobitel - prokletstvo ili blagoslov?

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Većina profesora danas vidi mobitele u učionicama kao smetnju, ali Dr. Marcus Specht sa sveučilišta Open Universiteit Nederland tvrdi da su upravo oni ključ za nove, personalizirane… više »

velika navala

Igrači poludjeli za Monopolyem putem Google Mapsa

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Ideja je odlična: kupite bilo koji objekt vidljiv na Google Maps, gradite bilo koji tip zgrade na svom zemljištu i natječite se s ostalim igračima za ostvarivanje monopola. Proizvođač… više »

skrolaj na vrh