Ekosfera
SJAJNO!

Put oko svijeta na solarni pogon

objavljeno prije 9 godina

Albert Einstein, Galileo Galilei, Majka Tereza. Što bi svijet bio bez hrabrih ljudi, žena i muškaraca, koji su unatoč svim otporima ostali vjerni sebi i svojim idejama. I tako… više »

BORBA

Najveće globalne organizacije za zaštitu okoliša podržale kampanju S.O.S. za Jadran

objavljeno prije 9 godina

Danas,15. 05. 2015., u Opatiji, održana je konferencija za medije na kojoj su podršku kampanji protiv istraživanja i eksploatacije nafte na Jadranu dali Greenpeace International,… više »

HMM

Otvorena rasprava o ekologiji i vađenju ugljikovodika u Hrvatskoj

objavljeno prije 9 godina

Tijekom uvida i rasprave, javnosti će u prostorijama Agencije za ugljikovodike, radnim danom od 10 do 15 sati, biti omogućen javni uvid u Stratešku studiju i Okvirni plan i program.… više »

POMOZITE

Krik za prirodu nevladinih organizacija

objavljeno prije 9 godina

Danas će preko 100 udruga za zaštitu prirode diljem Europe započeti zajedničku online akciju za spas europske prirode od programa izmjene zakonodavstva predsjednika Europske… više »

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Plastične vrećice ne bi smjele biti besplatne

objavljeno prije 9 godina

Plastične vrećice veći su problem od plastičnih boca koje se uredno otkupljuju i postale su izvor prihoda za mnoge, kažu Prijatelji životinja koji predlažu da se zabrane besplatne vrećice i… više »

STRAŠNO!

Razina CO2 na povijesnom maksimumu

objavljeno prije 9 godina

Znanstvenici su izmjerili razine CO2 i ustanovili kako je ovo prvi mjesec u kojem je na globalnoj razini probijena razina od 40 ppm, a to se na Zemlji nije dogodilo oko 2 milijuna godina.… više »

UPOZORENJE

Gradovi su sve topliji

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Gradovi postaju sve topliji i razdoblja velikih vrućina sve su češća i duža, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Kalifornija, a krivac za to je, naravno - čovjek.… više »

PRIJAVITE SE

Kako dobiti sredstva za energetsku obnovu kuće

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Javni poziv za energetsku obnovu kuća bit će objavljen krajem ovog tjedna u Narodnim novinama i na internetskim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i… više »

SJAJNO!

Hrvatska može zabraniti korištenje GMO-a

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Reforma ne mijenja postojeći postupak odobravanja GM kultura po kojem Komisija mora dopustiti uvoz ili uzgoj GM kultura koje su dobile odobrenje Europske agencije za sigurnost hrane (EFSA)… više »

UPS!

Kako bi izgledala Zemlja kad bi se otopio sav led

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Klimatske promjene su, sad je to jasno svima, definitivno dramatične, a mogle bi postati i gore, baš kao što govore zagovornici te teorije. Kada bi se otopio sav led s polarnih… više »

SVIJEST

Dan planeta Zemlje - što ste napravili za nju?

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Dan planete Zemlje koji se obilježava na današnji dan od 1970. godine nije prilika za slavlje, već podsjetnik na prijetnje koju naš način života predstavlja za opstanak života… više »

DOĐITE

Zelena čistka sutra na nasipu

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Zelena čistka odlučila se pridružiti globalnom pokretu Let's do it! - World cleanup day, koji okuplja aktivne građane i organizacije iz cijelog svijeta. Zelena čistka - jedan… više »

HMM

I halogenke na crnoj listi Europske komisije?

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Halogene žarulje u odnosu na klasične troše tek deset posto manje energije, dok LED žarulje, koje bi ih trebale zamijeniti, troše čak do 90 posto manje energije od klasičnih.… više »

VELIKE RIJEKE

Kome pripada Nil?

objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec

Svijeće, generatori i strpljenje - mnogi Etiopljani su dobro pripremljeni za česte nestanke struje u Adis Abebi. To je lijepo mogao vidjeti i egipatski predsjednik Abdel Fatah al Sisi kada… više »

JAVITE SE

Predstavljeni poticaji za energetsku obnovu kuća

objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca

Za projekte energetske učinkovitosti i zaštite okoliša Fond je ove godine osigurao 600 milijuna kuna kojima će se pokrenuti investicije vrijedne 1,2 milijardi kuna. Građanima je… više »

skrolaj na vrh