Ekosfera
SPASITE IH!

Veterinari su za činčile, a vi?

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Dok se očekuje skoro objavljivanje za javnu raspravu prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zaštiti životinja, ne jenjavaju kritike javnosti zbog inicijative za izuzećem činčila iz… više »

ZASTRAŠUJUĆE

Koliko nas zapravo koštaju klimatske promjene?

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Troškovi pomaganja zemljama u razvoju da se prilagode na klimatske promjene mogli bi do 2050. dosegnuti 500 milijarda dolara godišnje, što je pet puta veći iznos od… više »

UPS

Kvaliteta zraka u gradovima je - katastrofalna!

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

"Iako su sve svjetske regije pogođene, ipak stanovnici najsiromašnijih gradova trpe najveće posljedice", kaže WHO. Zagađenje zraka zbog povišene koncentracije lebdećih čestica -… više »

SJAJNO!

Urbani vrtovi osvajaju i Zagreb

objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci

Visoko usred betonske džungle smjestila se urbana farma. Pšenica, brokula, rotkvica - samo su dio kultura koje na 17. katu u centru Zagreba uzgaja obitelj Butković. Stan od 65… više »

HRABRO

Solar Impulse 2 nastavlja put oko svijeta na solarni pogon

objavljeno prije 8 godina

Solar Impulse 2, avion na sunčevu energiju sletio je u ponedjeljak u Phoenix nešto prije 21 sat po lokalnom vremenu nakon leta iz San Francisca preko pustinje Mojave. Obični zrakoplov… više »

TTIPLEAKS

TTIP - otkriveni tajni dokumenti

objavljeno prije 8 godina

Danas je Greenpeace Nizozemske objavio tajne dokumente iz pregovora o TTIP-u na stranici www.ttip-leaks.org. Time se pokazalo kako su okoliš, sigurnost hrane i klima stavljeni na… više »

HMMM

Piranje kao kućni ljubimci

objavljeno prije 8 godina

Prvo pitanje koje uvijek čujete kao vlasnica piranje jest: "Što se događa kad staviš ruku u akvarij?" Mnogi misle da će to značiti katastrofu i da će mi ribe veoma oštrih… više »

STRAŠNO

Veliki koraljni greben uništavaju klimatske promjene

objavljeno prije 8 godina

Veliki koraljeni greben se ubraja u jedno od deset svjetskih prirodnih čuda, a novo je istraživanje pokazalo je da je zbog procesa 'izbjeljivanja' kao posljedice klimatskih promjena… više »

MLJAC

Bolje šanse grbavom voću i povrću

objavljeno prije 8 godina

Kupci žele savršene proizvode, pa se zato u njemačkim prodavaonicama ne može naći voće i povrće "s greškom". To vrijedi čak i za robu iz ekološkog uzgoja. Jedan njemački… više »

DOĐITE

Posebno zeleno izdanje Malog placa na Dan planeta Zemlje

objavljeno prije 8 godina

Posebno zeleno izdanje Malog placa s Tavana održat će se povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje u petak, 22. travnja, u Branimir centru, od 16 do 20 sati. Posjetitelje očekuje veliki izbor… više »

WOW!

Apple reciklažom do tone zlata!

objavljeno prije 8 godina

Apple je u svom godišnjem izvješću o zaštiti okoliša objavio kako je iz starih uređaja izvukao tonu zlata, vrijednu oko 40 milijuna dolara. Osim zlata, ukupno je… više »

EHH ...

Plastika je glavni predator u oceanima

objavljeno prije 8 godina

Uz pomoć dobrovoljaca članovi Surfridera su tijekom 2015. u sklopu inicijative čiji je cilj bio prikupiti i analizirati podatke na europskoj razini pobrojali otpatke koji onečišćuju… više »

WWF

Rijedak susret vuka i risa u Europi

objavljeno prije 8 godina

Neobičan  susret izuzetno ugroženog vuka s obitelji risa u šumama Europe zabilježen je na videu koji je danas objavila svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF. Obje… više »

EKOLOGIJA

Bez planktona u moru nema života

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

Hranidbeni lanac je najbolji primjer međusobne ovisnosti u prirodi. Morski hranidbeni lanac je tako, na primjer, od ključne važnosti za oceane i ovisi o njegovim najsitnijim stanovnicima -… više »

REGULATIVA

Hoćete vrećicu? Odsad to košta!

objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec

O ekološkoj štetnosti plastičnih vrećica jedva da je još potrebno bilo što govoriti: koliko god nisu baš osobito izdržljive ni pouzdane, materijal od kojeg… više »

skrolaj na vrh