Biznis
PROMJENA PONAŠANJA

Europska unija ograničava bankarske bonuse

objavljeno prije 14 godina

Države članice Europske unije i zastupnici Europskog parlamenta postigli su dogovor o ograničavanju bankarskih bonusa u EU od početka 2011. godine. Dogovor predviđa da se najviše 60… više »

SIMBOL MOĆI

Nijemci žale za dobrom starom markom

objavljeno prije 14 godina

Većina Nijemaca (51,4 posto) želi povratak njemačke marke osam godina nakon ulaska u optjecaj eura kao valute, rezultati su ispitivanja javnosti instituta Ipsos od utorka. Zapadni Nijemci (52… više »

MJERA PROTIV KRIZE

Siemens će osnovati vlastitu banku

objavljeno prije 14 godina

Njemački industrijski konglomerat Siemens u ponedjeljak je objavio da planira osnovati vlastitu banku u odgovoru na poteškoće koje su izbile tijekom financijske krize. Glasnogovornik… više »

USPJEŠNI ŠVEĐANI

Dobit modnog diva H&M skočila za 25 posto

objavljeno prije 14 godina

Švedski modni lanac Hennes & Mauritz (H&M) očito nije zahvatila kriza u kojoj sve više jačaju kao brend. Iz kompanije su izvijestili o gotovo 25-postotnom skoku neto… više »

TRAGEDIJE

BP nije iznimka - najveće sramote velikih korporacija

objavljeno prije 14 godina

Hoće li British Petroleum preživjeti tragediju u Meksičkom zaljevu? Odgovor na ovo pitanje je još uvijek neizvjestan, ali nas povijest uči da su velike korporacije iz velikih kriza… više »

DUGOVI

Bjelorusija prijeti prekidom tranzita ruskog plina

objavljeno prije 14 godina

Bjelorusija je u srijedu objavila da je ruskoj supertvrtki Gazpromu u cijelosti platila dug za plin i zaprijetila je da će prekinuti njegovu isporuku u Europsku uniju ako Moskva do četvrtka u… više »

SVJETSKO BOGATSTVO

Azijski milijunaši prvi put bogatiji od Europljana

objavljeno prije 14 godina

Najnovija studija pokazala je da europski milijunaši više nisu bogatiji od onih Azije. Tako su milijunaši iz zemalja azijsko-pacifičke regije ukupnom imovinom prvi put… više »

MOSTAR

U istrazi Hypo Alpe Adria grupe obuhvaćeno 75 slučajeva

objavljeno prije 14 godina

Predsjednik uprave Hypo Group Alpe Adria Gottwald Kranebitter izjavio je u utorak medijima u Mostaru da je istragom unutar ove banke obuhvaćeno 75 sumnjivih slučajeva poslovanja na području… više »

VELIKA POTRAŽNJA

Vuvuzele - Kinezi dočekali novu priliku za zaradu

objavljeno prije 14 godina

Kineska tvornica koja proizvodi omražene vuvuzele objavila je da namjerava značajno povećati proizvodnju jer su narudžbe te plastične stvarčice iz Južne Afrike višestruko porasle.… više »

OŠTRO ALI PRAVEDNO

Velika Britanija uvodi porez za banke

objavljeno prije 14 godina

Velika Britanija svim silama pokušava spasiti proračun, a jedna od mjera, kako je potvrdio ministar financija George Osborne, bit će porez za banke. Ministar je kazao da će prijedlog… više »

NAJVEĆI TJEDNI

Euro najviše skočio od svibnja 2009. godine

objavljeno prije 14 godina

Prošloga tjedna tečaj eura je prema dolaru ojačao više od dva posto, što je njegov najveći tjedni skok od svibnja prošle godine, jer je solidna potražnja za novim… više »

autobus prijevoz bus
DOGOVORENO!

Hrvatska i Crna Gora olakšale prijevoz putnika do zračnih luka

objavljeno prije 14 godina

Hrvatska i Crna Gora riješile su problem prijevoza turista do zrakoplovnih luka u Dubrovniku i Tivtu, priopćeno je u subotu iz crnogorskog ministarstva prometa. "Dogovoreno je da… više »

KONAČNO ISTINA:

Kultura lagodnog življenja na kredit je definitivno završila

objavljeno prije 14 godina

Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek zauzeo se u četvrtak u Bruxellesu na sastanku čelnika 27 zemalja članica EU-a za to da se europskim građanima otvoreno kaže da se više ne… više »

KONKURENTNOST

Vidošević: Hrvatskoj nedostaju brand menadžeri i šefovi proizvodnje

objavljeno prije 14 godina

U hrvatskom gospodarstvu osjeća se nedostatak visokokvalificiranih voditelja proizvodnje i brand menadžera, ocijenio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević na… više »

PREVIŠE IZVOZA

MMF traži od Azije da promijeni model rasta

objavljeno prije 14 godina

Najviši kineski dužnosnik u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) pozvao je u utorak na promjenu azijskog modela rasta kako bi ga se učinilo održivijim. "Azija mora promijeniti svoj… više »

skrolaj na vrh