« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SVATOVI STIŽU

Večeras se udaje Chelsea Clinton

Chelsea Clinton (32) udat će se za dvije godine starijeg bankara Marca Mezvinskog, čiji su roditelji bivši političari iz redova Demokratske stranke

Kompletan Rhinebeck pripremio se za ceremoniju vjenčanja Chelsea Clinton
Kompletan Rhinebeck pripremio se za ceremoniju vjenčanja Chelsea Clinton (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

vjenčanje

,

Bill Clinton

,

okoliš zaštita

Chelsea Clinton, kći bivšeg američkog predsjednika Billa i sadašnje državne tajnice Hillary Clinton, udaje se u subotu navečer za zaručnika Marca Mezvinskog, na svečanosti o kojoj američki mediji mnogo pišu, a zapravo uvelike nagađaju jer je o svadbi malo toga procurilo u javnost.

Chelsea Clinton (32) udat će se za dvije godine starijeg bankara Marca Mezvinskog, čiji su roditelji bivši političari iz redova Demokratske stranke, na privatnom imanju u Rhinebecku, selu 150 kilometara sjeverno od New Yorka.

Vrlo malo pojedinosti o vjenčanju, koje tabloidi nazivaju "vjenčanjem tisućljeća" (New York Daily News), a oni ozbiljniji mediji "vjenčanjem o kojem će se najviše pričati ovoga ljeta" (CNN), iscurilo je u javnost, što je neke od medijski kuća nagnalo na pojačano praćenje priče. Tako su časopisi People i US Weekly najavili posebne reportaže, a televizijske kuće CBS, NBC i ABC imat će večeras javljanja uživo iz Rhinebecka.

Mediji nagađaju da će na svadbi biti oko 400 uzvanika i da će sve koštati između tri i pet milijuna dolara. Šuška se da će među pozvanima biti i slavni prijatelji bračnog para Clinton, poput Barbre Streisand, Oprah Winfrey, Stevena Spielberga ili Teda Turnera. Predsjednik Barack Obama javno je priznao u četvrtak da nije na popisu pozvanih.

Jedna od glavnih briga bit će sigurnost. Za nju će se brinuti američka tajna služba zbog statusa Billa i Hillary Clinton. Savezna uprava za letenje (FAA) proglasila je zonu zabrane letenja iznad područja na kojem će se odvijati vjenčanje. Posljednje vjenčanje djeteta nekog bivšeg američkog predsjednika koje je privuklo toliko medijske pažnje bilo je ono Johna F. Kennedyja mlađeg i Carolyn Bissette prije 14 godina. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 10:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh