« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NAPETOST RASTE

Chavez poslao vojne snage na granicu s Kolumbijom

"Uribe je opsjednut ratom. To je za Venezuelu postala prijetnja", rekao je Chavez, ne ponudivši nijedan dokaz za svoju tvrdnju

(Getty Images)
Više o

Hugo Chavez

,

vojska

,

Venezuela

,

Kolumbija

,

rat

,

alvaro uribe

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez poslao je vojsku na granicu s Kolumbijom u petak, jer je navodno službena Bogota njegovoj zemlji zaprijetila ratom. Chavez je u televizijskom nastupu optužio kolumbijskog kolegu Alvara Uribea, koji sljedeći tjedan napušta dužnost, da želi izazvati rat s Venezuelom.

"Uribe je opsjednut ratom. To je za Venezuelu postala prijetnja", rekao je Chavez, ne ponudivši nijedan dokaz za svoju tvrdnju. Objavio je da je na granicu zato poslao pješaštvo i zračne snage, ali bez navođenja pojedinosti o broju snaga.

Chavez je prošli tjedan prekinuo odnose s Kolumbijom nakon što je Uribe optužio Venezuelu da pruža utočište za 1500 pobunjenika iz kolumbijske revolucionarne oružane organizacije (FARC). Dvije su zemlje godinama u napetim odnosima zbog toga. Uribeu drugi predsjednički mandat završava 7. kolovoza. Na dužnost tada stupa bivši ministar obrane u Uribeovoj administraciji Juan Manuel Santos. (hina/metro-portal)

31.07.2010. 11:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh