« Kazalište
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
X. NOĆ KAZALIŠTA

Večeras je Noć kazališta

Najavljene su izvedbe 120 kazališnih predstava, te popratni programi: radionice, izložbe i druženja s umjetnicima

10. Noć kazališta
10. Noć kazališta (Arhiva)
Više o

Noć kazališta

,

program

Jubilarna 10. Noć kazališta održat će večeras u 54 mjesta u Hrvatskoj, a najavljene su izvedbe 120 kazališnih predstava, te popratni programi: radionice, izložbe i druženja s umjetnicima.

Voditeljica projekta i organizatorica Noći kazališta Sandra Banić Naumovski iz Narodnoga sveučilišta Dubrava istaknula je osim nacionalnih (HNK Split, HNK Zadar, HNK Šibenik, HNK Rijeka, INK Pula) i dramskih kazališta u programu sudjelovati i niz amaterskih skupina te dramske skupine iz osnovnih škola.

Ravnatelj zagrebačkog kazališta Gavella Dražen Ferenčina napominje da je Noć kazališta kulturološki i sociološki fenomen te ističe da bi kazališta trebala zadržati tijekom godine ljude u kazalištima. Kazalište Gavella sudjelovat će u manifestaciji pod sloganom 'Noć do jutra',  poručio je Ferenčina.

Valentina Opič iz Pučkoga otvorenog učilišta Novska istaknula je važnost sudjelovanja malih mjesta u manifestaciji te dodala kako Pučko otvoreno učilište Novska svaki mjesec daje publici po jednu besplatnu predstavu.

Jubilarna 10. Noć kazališta održat će večeras u 54 mjesta u Hrvatskoj, a najavljene su izvedbe 120 kazališnih predstava, te popratni programi: radionice, izložbe i druženja s umjetnicima.

Pokretač i organizator manifestacije Noć kazališta je Narodno sveučilište Dubrava koje deseti put organizira manifestaciju. U proteklih deset godina sudjelovalo je više od 200 kazališta, održano je preko 1000 predstava s preko 400.000 posjetitelja.

Noć kazališta održava se treće subote u mjesecu studenome, tjedan dana prije godišnjeg proglašenja dobitnika Nagrade hrvatskog glumišta Hrvatskog društva dramskih umjetnika.

Detaljan program manifestacije nalazi se na internetskoj stranici Noći kazališta: http://www.noc-kazalista.com/

17.11.2018. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh