« Život
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PUCANJE PO ŠAVOVIMA

Utorak u deset sati ujutro - najstresniji trenutak u tjednu

Većina radnika se u pondejeljak ponovo prilagođava poslu uz tračeve i prepričavanja dogodovština od proteklog vikenda - u utorak svarnost napokon kuca na vrata

Utorak u 10 ujutro najstresniji je trenutak u tjednu
Utorak u 10 ujutro najstresniji je trenutak u tjednu (FreeDigitalPhotos/Admin)
Više o

stres

,

posao

,

utorak

Bez brige, možete odahnuti - barem još nekoliko dana. Naime, jedno britansko istraživanje pokazalo je da najstresnije vrijeme u tjednu u utorak oko deset sati ujutro. sudionici istraživanja naveli su sredinu jutra utorcima kao trenutak kad im je razina stresa najviša - tada im poslovne obveze postaju preteške i lagano počinju pucati pod pritiskom, navodi Telegraph. Većina ljudi ponedjeljak pregrmi puno lakše jer im se mozak nanovo prilagođava radu, a situacija na radnom mjestu je i puno opuštenija jer se prepričavaju tračevi i dogodovštine od proteklog vikenda. Međutim, utorak je dan kad stvarnost kuca na vrata i kad zaposlenici moraju nadoknaditi propušteno dan prije.

Kad se tome pridoda čimbenik zahtjevnih nadređenih i kratkih vremenskih rokova, te potreba da se organizira ostatak radnog tjedna, postaje jasno zašto se utorcima puca po šavovima. Ipak, upitno je koliko se rezultati istraživanja koje je provela agencija za zapošljavanje Michael Page odnose na radnike u globalnom smislu obzirom da su u njemu sudjelovali samo uredski djelatnici u dobi između 18 i 45 godina i to njih 3.000. Četvrtina njih redovito je pod stresom na poslu, a tri četvrtine njih svu svoju snagu potroše do 11 sati i 16 minuta svakog radnog dana (ako rade prvu smjenu). Jedna osoba na njih pet smatra da ima  jednostavno previše posla prije devet sati te da joj je to previše za podnijeti. Oko 40 posto njih za stres krivi pretjeranu količinu zahtjevnog posla, a jedna trećina sudionika kaže da je rad sa napornim klijentima glavni razlog zbog kojeg su iznureni. I šećer na kraju - 30 posto radnika priznaje da je za sve kriv nadređeni koji je glavni krivac za napetost u uredu dok jedan od šest radnika krivi svoje kolege za to što nisu voljni slušati njegove jadikovke i pozive u pomoć.

26.01.2011. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh