« Kazalište
objavljeno prije 10 mjeseci i 25 dana
1931. - 2017.

Umro je Vlado Štefančić, otac hrvatskog mjuzikla

Režirao je više od stotinjak predstava u zemlji i inozemstvu - velike spektakle, kao što su Zajčev 'Nikola Šubić Zrinjski' u pulskoj Areni, prve domaće rock-opere, glazbene komedije i mjuzikli

Umro je Vlado Štefančić
Umro je Vlado Štefančić (Kazalište Komedija)
Više o

Vlado Štefančić

,

umro Vlado Štefančić

Vlado Štefančić, proslavljeni hrvatski redatelj, glumac, televizijski i radijski voditelj, utemeljitelj hrvatskog mjuzikla  umro je 29. listopada u Zagrebu u 87. godini, javljaju iz Kazališta Komedija.

Vlado Štefančić je autor gotovo 200 kazališnih predstava, 10.000 radioemisija i 2000 TV emisija. Rođen je u Vukovaru 1931., karijeru je počeo kao član dramskoga studija Radio Zagreba, a od 1950. glumi i režira u Kazalištu Komedija, kojem je od 1969. do 1978. bio umjetničkim ravnateljem.

Režirao je više od stotinjak predstava u zemlji i inozemstvu - velike spektakle, kao što su Zajčev 'Nikola Šubić Zrinjski' u pulskoj Areni, prve domaće rock-opere, glazbene komedije i mjuzikli.

Režirao je i mnoge najbolje strane mjuzikle kao što su 'Čovjek iz Manche', 'Jadnici' (prije West Enda i Broadwaya!), 'Guslač na krovu', 'My Fair Lady', 'Kosa', opereta 'Zemlja smiješka', 'Šišmiš', 'Vesela udovica', 'Kod bijelog konja', 'Noć u Veneciji', 'Barun Trenk', 'Kneginja čardaša' i 'Grofica Marica', opere 'Lucia di Lammermoor' te komične opere 'Seviljski brijač' i 'Gospoje i husari'.

30.10.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh