Ugljikohidrati koje možete uvijek jesti
Ugljikohidrati su se popeli vrlo visoko na listi hrane koju treba izbjegavati, no kao i u svemu, i tu se ne može biti isključiv
Ugljikohidrati se u zadnje vrijeme proglašavaju glavnim krivcima za debljanje i još niz problema, a takav isključivi pristup može samo izazvati dodatne poteškoće sa zdravljem u slučaju da ih odlučite potpuno izbaciti iz prehrane.
Naravno, ugljikohidrata ima dobrih i loših, a loši su oni od bijelog brašna, dok su, primjerice, integralne žitarice pune antioksidansa, minerala, vitamima i biljnih vlakana, što je sve potrebno za zdravlje.
>> Ugljikohidrati koji su dobri za vaš struk >>
Tjestenina od integralnih žitarica je dobra za vas, no ono u čemu griješimo kad jedemo tjesteninu su umaci i sir, koji daju gomilu kalorija na koje ne računamo. Zobene pahuljice za doručak, pojačane orašastim plodovima i suhim voćem idealna su hrana, puna energije i kvalitetnih kalorija koja će nas držati sitima cijelo jutro.
>> Ugljikohidrati koje ne treba izbjegavati >>
Ugljikohidrata ima i u krumpiru, koji je najbolji pečen, uz minimalnu količinu ulja i malo soli, grah i leća puni su vlakana i proteina, a ugljikohidrati iz njih dugo se probavljaju i zadržavaju osjećaj sitosti.
Za kraj, ugljikohidrata ima i u povrću i voću, a kako su upareni s vitaminima, mineralima i antioksidansima, ponovno rade puno više koristi nego štete.
>> Dijeta s ugljikohidratima od koje ćete mršaviti >>
Recept je jednostavan - u prehrani trebaju biti zastupljene sve grupe hrane, pa tako i ugljikohidrati.
Novi komentar