« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
BEZ STRAHA

Ubrzajte metabolizam nakon tridesete

Tridesete su samo jedna od magičnih granica koje ćete preskakati u životu, pa nemojte od toga raditi pravu dramu

Samo malo ubrzajte metabolizam ...
Samo malo ubrzajte metabolizam ... (Arhiva)
Više o

kava

,

žene

,

doručak

,

metabolizam

,

ubrzavanje metabolizma

Tridesete su godine kojima vas plaše kad ste mlađi, govoreći vam kako više ništa nije isto, kako sve postaje teže i kompliciranije i slične grozote. Od svih savjeta, jedan je točan - vaš metabolizam nije isti, usporio se i to se može odraziti na vašu liniju. 

Stoga, za početak, kavica ujutro pod obavezno. Em će vas razbuditi, em će ubrzati metabolizam koji će i tri sata nakon popijene kave kalorije izgarati za četvrtinu više - treba li još koji argument? Vjerojatno ne, no zdravo je popiti tri veće šalice kave dnevno, sve preko toga je upitno, tek toliko da znate. 

Doručak bi trebao sadržavati jaja u nekom obliku, jer ljudi koji imaju tu naviku imaju bitno manji indeks tjelesne mase, manje masnoća i uži struk od onih koji tamane kroasane i slična peciva.

O vodi su već napisani tomovi enciklopedija, no ne škodi podsjetiti da je treba piti barem dvije litre dnevno kako biste zadržali zdrav tonus i bili dovoljno hidrirani. Prebacite se na tri litre dnevno i vidjet ćete kao voda radi za vas.

Ljuta i začinjena hrana obavezna je na meniju, pogotovo kao zadnji obrok, jer kapsaicin potiče izgaranje masnoća i tijekom sna, pa ne zaboravite dobro zapapriti kajenskim papromo zadnji obrok u danu.

Ako uz to intenzivno vježbate u intervalima, potrošit ćete više kisika nego da radite statične i spore vježbe. Korist od takvog vježbanja na pojačano izgaranje kalorija traje i nakon 24 sata.

Sve ovo začinite šalicom zelenog čaja dnevno i vaša nova, ljepša linija nije daleko.

04.11.2013. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh