« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Poboljšajte rezultate vježbanja hranom

Vježbanje je nužda modernog čovjeka, no kako bi postigli optimalne rezultate, potrebna je i odgovarajuća prehrana

Što jesti prije i poslije vježbanja
Što jesti prije i poslije vježbanja (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

prehrana

,

vježbanje

,

ispravno vježbanje

,

obroci prije vježbanja

Obroci prije i poslijevježbanja nužni su za pripremu tijela na povećanu potrošnju kalorija i napore, kao i za što kvalitetniji i brži oporavak.

Prije vježbanja nužno je tijelo opskrbiti kombinacijom jednostavnih i kompleksnih ugljikohidrata kako bi se energija oslobađala sporo i stabilno. Odličan je izbor, primjerice, tost od cjelovitih žitarica s bananom i cimetom. Cjelovite žitarice dat će ugljikohidrate, banana će pripomoći kalijem koji se izlučuje znojenjem, a cimet uravnotežuje razinu šećera u krvi i poboljšava funkciju mozga.

Nakon vježbanja tijelo se treba oporaviti od napora, tako da mu treba nutritivno bogat i dobro izbalansiran obrok. Piletina s miješanim povrćem čini se kao sjajan izbor jer će ugljikohidrati i bjelančevine zasititi bez osjećaja težine i napuhanosti, dok će miješano povrće s malo maslinovog ulja dodati sve potrebne vitamine i minerale koje smo izgubili.

Možete isprobati i još neke kombinacije, poput jogurta sa sušenim voćem prije vježbanja i vegetarijanski omlet s avokadom nakon vježbanja, što će vašem tijelu također dati sve potrebne nutrijente za uspješno vježbanje. 

Zadnji prijedlog također je vrlo ukusna kombinacija - zobena kaša s voćem prije vježbanja i sendvič od tune i špinata na integralnom kruhu nakon vježbanja.

Navalite!

01.11.2013. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh