Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2013. 09:03:00
BEZ STRAHA

Ubrzajte metabolizam nakon tridesete

Tridesete su samo jedna od magičnih granica koje ćete preskakati u životu, pa nemojte od toga raditi pravu dramu

Samo malo ubrzajte metabolizam ...
Samo malo ubrzajte metabolizam ... (Arhiva)

Tridesete su godine kojima vas plaše kad ste mlađi, govoreći vam kako više ništa nije isto, kako sve postaje teže i kompliciranije i slične grozote. Od svih savjeta, jedan je točan - vaš metabolizam nije isti, usporio se i to se može odraziti na vašu liniju. 

Stoga, za početak, kavica ujutro pod obavezno. Em će vas razbuditi, em će ubrzati metabolizam koji će i tri sata nakon popijene kave kalorije izgarati za četvrtinu više - treba li još koji argument? Vjerojatno ne, no zdravo je popiti tri veće šalice kave dnevno, sve preko toga je upitno, tek toliko da znate. 

Doručak bi trebao sadržavati jaja u nekom obliku, jer ljudi koji imaju tu naviku imaju bitno manji indeks tjelesne mase, manje masnoća i uži struk od onih koji tamane kroasane i slična peciva.

O vodi su već napisani tomovi enciklopedija, no ne škodi podsjetiti da je treba piti barem dvije litre dnevno kako biste zadržali zdrav tonus i bili dovoljno hidrirani. Prebacite se na tri litre dnevno i vidjet ćete kao voda radi za vas.

Ljuta i začinjena hrana obavezna je na meniju, pogotovo kao zadnji obrok, jer kapsaicin potiče izgaranje masnoća i tijekom sna, pa ne zaboravite dobro zapapriti kajenskim papromo zadnji obrok u danu.

Ako uz to intenzivno vježbate u intervalima, potrošit ćete više kisika nego da radite statične i spore vježbe. Korist od takvog vježbanja na pojačano izgaranje kalorija traje i nakon 24 sata.

Sve ovo začinite šalicom zelenog čaja dnevno i vaša nova, ljepša linija nije daleko.

04.11.2013. 09:03:00
http://metro-portal.hr/ubrzajte-metabolizam-nakon-tridesete/81412/