« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
VRIJEDI POKUŠATI

Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova

Jedan od najvećih neprijatelja ženske ljepote celulit nije lako pobijediti, ali to ne znači da je i nemoguće

Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova
Celulit - uklonite ga uz nekoliko kućnih trikova (Shutterstock)
Više o

kava

,

ljepota

,

celulit

,

Glina

,

koža

,

cimet

,

masaža

Vrijeme kratkih suknjica, hlača i kupaćih kostima je iza nas, ali vi u svako doba godine očajavate nad celulitom? Niste jedine. Celulita se u kratkom vremenu ne možete riješiti jer ste ga dugo nakupljale, ali možete u većoj mjeri ublažiti njegovo manifestiranje - i to samo ako ćete njegovim glavnim neprijateljima (zdravoj prehrani, velikoj količini vode, obilju aerobnog kretanja) pomoći još i domaćim anticelulitnim oblozima.

Masaža kavom

Kava je - jer sadrži kofein koji potiče cirkulaciju - glavni sastojak anticelulitnih krema i preparata. Kofein potpomaže razgradnju masnih stanica koje stvaraju karakterističnu narančinu koru, te potiče metabolizam i protok limfe, što smanjuje podbuhlost kože. Kavu u borbi protiv celulita možete upotrijebiti tako da gelu za tuširanje (koji po mogućnosti treba biti peeling gel protiv celulita) dodate odgovarajuću količinu mljevene kave i sve promiješate.

>> Krenimo u rat protiv celulita - 1. dio

Zatim mješavinu nanesete na pogođena područja i kružnim ih pokretima masirate barem nekoliko minuta. Sve zajedno isperite naizmjeničnim mlazovima vruće i hladne vode. Još učinkovitije će biti ako masažu izvodite masažnom rukavicom ili četkom. Možete ih kupiti u svakoj bolje opskrbljenoj trgovini ili ljekarni.

Oblog s cimetom

Cimet pospješuje izlučivanje zaostalih otpadnih tvari iz kože i potkožja i tako smanjuje masne naslage. Upotrijebite ga na način da s mlijekom za tijelo (bilo bi najbolje da je i ono također protiv celulita) namažete bedra, a zatim na tu kremu obilno nanesete cimet.

>> Krenimo u rat protiv celulita - 2. dio

Zatim bedra omotate folijom za namirnice i ostavite djelovati pola sata. Nakon toga foliju uklonite, a bedra isperete naizmjeničnim mlazovima hladne i vruće vode. Mirisat ćete poput božićnog kolača, no krajnji je učinak svakako vrijedan malo neželjenih nuspojava.

Napad glinom

Glina je jedan od najboljih detoksikatora tijela jer na sebe vezuje otpadne tvari. Glini dodajte  toliko vode da dobijete gustu smjesu. Vodu i glinu ne miješajte vi -  neka glina sama upije vodu. Zatim smjesu nanesite na pogođena područja i sve zajedno omotajte folijom za namirnice što će to područje još dodatno zagrijati.

>> Krenimo u rat protiv celulita - 3. dio

Tako će učinak biti veći. Nakon 15 minuta (i nikako ne više) foliju uklonite i isperite glinu najprije toplom vodom, a zatim nastavite izmjenjujući mlazove vruće i hladne vode. Bedra zatim grubo istrljajte ručnikom kako biste postigli bolju prokrvljenost i ishranu tkiva i namažite ih kremom protiv celulita.

Pored svih ovih obloga ne zaboravite na zdrav način života i svakodnevnu masažu pogođenih područja. Sretno!

04.11.2013. 16:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Eh
    02.04.2014. 16:32
    Hrana i namirnice koje biste trebali izbjegavati:

    Previše zapržena ili još gore malo zagorena
    Sokovi s CO2
    Previše masna hrana
    Previše soli u hrani i previše šećera
  2. avatar
    Eh
    02.04.2014. 16:34
    Faktori koji utječu na pojavljivanje celulita:

    Ne zdrava hrana
    Pušenje
    Konzumacija pretjeranih količina alkohola
    Stres
    Manjak tjelesne aktivnosti
    Provođenje previše vremena u sjedećem položaju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh