« Život
objavljeno prije 10 godina
POTREBAN OPREZ

Ubija li vas stres na poslu?

Radno mjesto već duže vrijeme nije izvor ni sreće ni zdravlja, a sve više niti mjesto na kojem osiguravate egzistenciju

Osjećate li se ovako na poslu?
Osjećate li se ovako na poslu? (Arhiva)
Više o

stres

,

posao

,

usamljenost

Stres na radnom mjestu ima puno uzroka, no ako mislite da je pritisak najveći, varate se. Zapravo, čak se 83 posto ljudi na poslu osjeća usamljeno i izolirano, što sigurno nije dobro okruženje za borbu sa stresom, izgaranjem na poslu i depresijom. 

No, tek je polovica usamljenih pokušala o tome popričati s kolegama, a koliko je to blagotvorno govori podatak da se gotovo tri četvrtine onih koji su otvorili srce nakon toga osjećalo bolje i manje depresivno. 

Stres i izgaranje na poslu postali su i globalni problem, što je odlično primjetila vlasnica poznatog Huffington Posta i izdala knjigu o tome - Thrive: The Trird Metric to Redefining Success and Creating a Happier Life.

Dugačak naslov govori sve, jer je posao zapravo mjesto na kojem bismo trebali biti u mogućnosti stvarati sretan život za sebe i obitelj, no u stvarnosti se zaposlenike tjera da postanu radoholici koji malo spavaju i žrtvuju privatni život i slobodno vrijeme zbog posla. 

No, vlasnici tvrtki si takvim zahtjevima koje stavljaju pred zaposlenike zapravo rade magareću uslugu, jer su procijenjeni godišnji gubici zbog stresa zaposlenika nevjerojatni - 300 milijardi dolara na globalnoj razini.

Stoga, ako od vas traže da se odreknete svega kako biste uspjeli na poslu, postavite si jednostavno pitanje - a kada ćete onda živjeti?

28.04.2014. 16:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh