Metro-portal.hr

objavljeno 28.04.2014. 16:25:00
POTREBAN OPREZ

Ubija li vas stres na poslu?

Radno mjesto već duže vrijeme nije izvor ni sreće ni zdravlja, a sve više niti mjesto na kojem osiguravate egzistenciju

Osjećate li se ovako na poslu?
Osjećate li se ovako na poslu? (Arhiva)

Stres na radnom mjestu ima puno uzroka, no ako mislite da je pritisak najveći, varate se. Zapravo, čak se 83 posto ljudi na poslu osjeća usamljeno i izolirano, što sigurno nije dobro okruženje za borbu sa stresom, izgaranjem na poslu i depresijom. 

No, tek je polovica usamljenih pokušala o tome popričati s kolegama, a koliko je to blagotvorno govori podatak da se gotovo tri četvrtine onih koji su otvorili srce nakon toga osjećalo bolje i manje depresivno. 

Stres i izgaranje na poslu postali su i globalni problem, što je odlično primjetila vlasnica poznatog Huffington Posta i izdala knjigu o tome - Thrive: The Trird Metric to Redefining Success and Creating a Happier Life.

Dugačak naslov govori sve, jer je posao zapravo mjesto na kojem bismo trebali biti u mogućnosti stvarati sretan život za sebe i obitelj, no u stvarnosti se zaposlenike tjera da postanu radoholici koji malo spavaju i žrtvuju privatni život i slobodno vrijeme zbog posla. 

No, vlasnici tvrtki si takvim zahtjevima koje stavljaju pred zaposlenike zapravo rade magareću uslugu, jer su procijenjeni godišnji gubici zbog stresa zaposlenika nevjerojatni - 300 milijardi dolara na globalnoj razini.

Stoga, ako od vas traže da se odreknete svega kako biste uspjeli na poslu, postavite si jednostavno pitanje - a kada ćete onda živjeti?

28.04.2014. 16:25:00
http://metro-portal.hr/ubija-li-vas-stres-na-poslu/84650/