« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

U Vinkovcima vladaju lutke

Međunarodni susret lutkarskih akademija obećava maštovite igrokaze

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

predstave za djecu

,

kazalište Joze Ivakića

,

Dionizijev festival-igrom do istine

,

lutkarska akademija

,

lutkarsko kazalište

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića večeras je odigrana predstava "Tajni zapisi o skandalu" kojom je otvoren Međunarodni susret kazališnih i lutkarskih akademija "Dionizijev festival-igrom do istine".

Festival traje do nedjelje, 29. ožujka, a održava se u Osijeku i Vinkovcima, u organizaciji Odsjeka za kazališnu umjetnost osječke Umjetničke akademije.

Predstava "Tajni zapisi o skandalu" nastala je po motivima filma poznatog britanskog dramaturga i scenariste Patrika Marbera "Zapisi o skandalu", a izveli su je studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Cetinja u Crnoj Gori.

Riječ je o diplomskoj predstavi studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti iz Cetinja - Branke Femić, Katarine Krek i Slavka Kalezića i studenata produkcije Milene Radonjić i Ilije Subotića, te u režiji Bore Stjepanovića.

Sudionici "Dionizijevog festivala-igrom do istine" su studenti i profesori umjetničkih akademija iz Cetinja (Crna Gora), Sibiua (Rumunjska), Bratislave (Slovačka), Novog Sada (Srbija), Wroclawa (Poljska) te Osijeka i Zagreba.

U sklopu festivala, utemeljenog prošle godine, održavaju se prezentacije studenata iz područja glume, pokreta/plesa ili govora te radionice namijenjene prvenstveno studentima, a koje vode ugledni profesori-pedagozi.

Bit će održano ukupno osam radionica iz područja glume, lutkarstva, govora, plesa/pokreta te režije.

Uz radionice i predstavljanja studenata svojim ispitnim produkcijama, u sklopu Festivala će se održati i stručna predavanja koja će voditi Boro Stjepanović, Milko Šparemblek i Luka Kuveždić. (hina/metro-portal)

26.03.2009. 09:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh