« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TUŽNA OBLJETNICA

U subotu deveta godišnjica terorističkog napada 9/11

Komemorativni skupovi diljem SAD-a održat će se povodom devete obljetnice terorističkog napada 11. rujna

Žrtve terorizma
Žrtve terorizma (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Ground Zero

,

11. rujna

,

teroristički napad

,

9/11

Sjedinjene Države u subotu obilježavaju devetu godišnjicu terorističkih napada Al Kaide na New York i Washington, u kojima je 11. rujna 2001. ubijeno gotovo 3,000 ljudi.

U spomen na žrtve napada diljem SAD-a održat će se niz komemorativnih skupova, uz sudjelovanje najviših državnih dužnosnika, a predsjednik Barack Obama proglasio je 11. rujna Nacionalnim danom sjećanja i služenja zajednici, pa su građani pozvani da se uključe u brojne volonterske aktivnosti.

Predsjednik Obama obilježiti će godišnjicu u subotu na memorijalnoj službi u Pentagonu, gdje je 2008. žrtvama podignut spomenik, dok će potpredsjednik Joe Biden sudjelovati na komemoraciji u New Yorku na mjestu srušenih tornjeva WTC-a. Na tom je mjestu danas veliko gradilište spomen-muzeja i spomenika žrtvama napada.

>>GALERIJA: Ground Zero iz zraka

Prva dama Michelle Obama i bivša prva dama Laura Bush govorit će na prigodnom skupu u Shanksvilleu, gdje je nacionalni spomenik u izgradnji.

Ovogodišnju obljetnicu terorističke kataklizme iz 2001., koja je obilježila početak 21. stoljeća za Ameriku i svijet, te uvukla SAD u ratove u Afganistanu i Iraku, obilježavaju kontroverze oko planova izgradnje islamskog kulturnog centra i džamije u blizini "Ground Zero-a" te oko plana pastora Terrya Jonesa s Floride, koji je za subotu najavio, pa suspendirao, spaljivanje Kurana.

Vladina organizacija za volontiranje u zajednici "United We Serve", dala je građanima više preporuka za subotu - od organiziranja vožnje učenika do knjižnica, osnivanja ekipa za dnevne šetnje, prikupljanja rabljene odjeće i obuće za pomoć siromašnima, sakupljanja viškova svježih namirnica s farmi, vrtova, trgovina i restorana, te priprema zajednice za prirodne katastrofe.(hina/metro-portal)

10.09.2010. 09:26:09
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    10.09.2010. 11:26
    a jučer je 1270 američkih arhitekata predstavilo čvrste dokaze da su sve tri zgrade srušene eksplozivom:

    http://news.yahoo.com/s/usnw/20100907/pl_usnw/DC60870

    1,270 Architects/Engineers Reveal Hard Evidence of Explosive Demolition at World Trade Center on 9/11

    WASHINGTON, Sept. 7 –
    Former US Senator Mike Gravel (D-AK) and Richard Gage, AIA, Founder of Architects & Engineers for 9/11 Truth Discuss Scientific Findings

    National Press Club, Washington DC, 2:00 pm, Thursday, September 9, 2010

    WASHINGTON, Sept. 7 /PRNewswire-USNewswire/ -- On Thursday September 9, 2010, Gravel and Gage will host a central press conference at the National Press Club in Washington, DC, presenting hard evidence that all three WTC skyscrapers on September 11, 2001, in NYC were destroyed by explosive controlled demolition.

    Senator Gravel notes, "Critically important evidence has come forward after the original government building reports were completed."

    ... naravno, mediji tome ne pridonose veliku pažnju jer bitnija je anti-islamska histerija, koja je zapravo neopravdana, jer je upitno tko je napao 11.9. (a kad statistički zbrojimo koliko su zapadnjaci pobili civila što bombama što glađu i prije tog napada, onda je očigledno tko je tu veći terorist)

    čudo je da je uopće ovo objavljeno na yahoou...

    :-P
  2. avatar
    donhuangenaro
    10.09.2010. 11:34
    a i ovo je zanimljivo:

    http://www.youtube.com/watch?v=rIZ205ccX8M

    naime, radi se o pilot epizodi serije 'The Lone Gunmen' prikazane 3.4.2001. na američkoj televiziji (6 mjeseci prije napada na WTC) gdje je prikazana urota odmetnute frakcije američke vlade koja daljinskim upravljanjem želi zabiti avion s putnicima u zgradu WTCa, u svrhu povećavanja zarade na oružju

    zvuči poznato?

    :-P
  3. avatar
    Uredništvo
    10.09.2010. 13:41
    Nije da se hvalimo, Don Huane, ali mi smo to napisali pred dvije godine :-)

    http://metro-portal.hr/vijesti/svijet/9-11-zavjera-ili-istina
  4. avatar
    lala
    10.09.2010. 13:41
    I još uvijek u mainstream medijima ni riječi o pokretu za istinu o 9/11, o cjelokupnoj namještaljci i zgradi 7 koja se sama od sebe urušila...
    U forenzičarskim serijama mogu identificirati i pronaći i najsitnije zrnce prašine a Osama bin Laden im više nije zanimljiv... i ne mogu ga pronaći-
    Kao što bi rekao Bill Hicks - to je taj famozni "američki san", moraš spavati da bi povjerovao u njega...
  5. avatar
    DemolitionMan
    10.09.2010. 13:44
    Nije uopće upitno tko je srušio WTC tornjeve i treću zgradu, Building 7, u koju uopće nije udario nikakav avion - Amerikanci sami, uz pomoć Izraelskih tajnih službi. Zašto? Da bi na temelju toga zajebavali cijeli svijet, odnosno porobli i preostale islamske zemlje.
    http://www.youtube.com/watch?v=LZjKKUEHTKk
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh