« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
KUĆE U PLAMENU

Eksplodirao plinovod u Kaliforniji, proglašeno izvanredno stanje

VIDEO - Eksplozija plinovoda zapalila je San Bruno kod San Francisca, izgorjelo je preko 50 kuća, najmanje jedna osoba je poginula

San Francisco u plamenu
San Francisco u plamenu (Getty Images)
Više o

San Francisco

,

plinovod

,

eksplozija plina

,

odličan izgled

Velika eksplozija plinovoda izazvala je paniku u San Brunu na jugu San Francisa. Cijeli jedan kvart je u plamenu, a do sada je izgorjelo preko 50 kuća dok ih je 30-tak uništeno. Vatra je izbila oko 18.15. u četvrtak po lokalnom vremenu, vatrogasci i spasioci cijelu noć su proveli na požarištu, ali vatra još nije lokalizirana.

Stanovnici su prvo mislili da se radi o padu aviona ili potresu, ali se uspostavilo da je došlo do eksplozije pilonovoda, a vjetar je vatru ubrzo počeo širiti po cijelom području. Kompanija Pacific Gas and Electric CO.preuzela je odgovornost za katastrofu i obećala da će podmiriti troškove nastale štete.

I nekoliko sati nakon eksplozije i izbijanja požara vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom i pokušavaju suzbiti požar koji je zahvatio veliki broj kuća.

Šef vatrogasaca Dennis Haag izjavio je da će spasiocima trebati vremena barem do petka poslijepodne da potpuno pretraže devastirano područje.

Najmanje jedna osoba izgubila je život, a službe očekuju da će se broj mrtvih povećati. 

10.09.2010. 09:50:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh