« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

U Ogulinu ponovno caruju bajke

‘Stari čarobnjak i djeca’ i ‘Šuma striborova’ najveće atrakcije

Artistika se predstavila atraktivnim uličnim performansom
Artistika se predstavila atraktivnim uličnim performansom
Više o

Zagrebačko kazalište lutaka

,

Ogulinski festival bajke

,

Ogulin

,

Ivana Brlić Mažuranić

,

Dječje kazalište iz Osijeka

,

udruga Antuntun

,

Studio Kvak

U Ogulinu, rodnom mjestu književnice Ivane Brlić Mažuranić, u tijeku je treći Ogulinski festival bajke.
Iz dosadašnjeg programa izdvojila se predstava  ‘Ribar Palunko i njegova žena’ u izvedbi učenika s Prve osnove škole Ogulin. zatim ‘Robinson uči plesati’ Zagrebačkog kazališta lutaka, a jedna od najposjećenijih predstava bila je ‘Vještičji pir’ Dječjeg kazališta iz Osijeka.

U sljedećim danima, sve do 22. lipnja, u Ogulinu i njegovoj okolici posjetitelje očekuju bajkoviti sadržaji u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka, Lutkarskog kazališta Mostar, Tigar teatra iz Zagreba, Dječjeg kazališta iz Osijeka, Dječjeg kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba, skupine Za dva groša fantazije iz Ljubljane, Lutkarskog teatra iz Tuzle, udruge Antuntun te Studija Kvak.

Zahvaljujući suradnji sa Njemačkim kulturnim centrom bajki Märchenland  bit će izvedena i predstava ‘Stari čarobnjak i djeca’ prema djelima braće Grimm iz programa dječjeg festivala ‘Berlinski dani bajki’, jednog od najvećih svjetskih festivala bajki. S nestrpljenjem se očekuje i izvedba vizualno-glazbenog spektakla ‘Šuma Striborova’ redatelja Roberta Waltla.   (METRO)

BajkokvizOvogodišnja novost na Festivalu je Bajkokviz, zabavno edukacijski kviz kojemu je cilj produbljivanje znanja o knjigama i bajkama. 

16.06.2008. 21:53:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh